Μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη τραγούδι, χορό και ατόφια ελληνική ψυχή χάρισε η λαϊκή ερμηνεύτρια Μαριάννα Παπαμακαρίου στην κατάμεστη πλατεία του Μύτικα Πρέβεζας το βράδυ της Παρασκευής.
Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από πολύ νωρίς, καθώς πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία για να απολαύσει από κοντά την αγαπημένη ερμηνεύτρια. Με τη δυνατή, βραχνή φωνή της – “διαμάντι” όπως την αποκαλούν οι θαυμαστές της – η Παπαμακαρίου κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο από το πρώτο κιόλας λεπτό.
Η συναυλία ήταν ένα μουσικό ταξίδι στις πιο αυθεντικές σελίδες του ελληνικού τραγουδιού. Η καλλιτέχνιδα ερμήνευσε αγαπημένα λαϊκά κομμάτια του παλιού καλού ελληνικού ρεπερτορίου, τιμώντας μεγάλους δημιουργούς και φωνές του ελληνικού πενταγράμμου. Οι νότες πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα, οι στίχοι τραγουδήθηκαν από στόματα όλων και ο χορός… δεν σταμάτησε ποτέ.
Ο κόσμος έγινε ένα – μικροί και μεγάλοι, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες – σε ένα αυθόρμητο πανηγύρι γεμάτο ρυθμό, νοσταλγία και κέφι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η δήλωση της Μαριάννας Παπαμακαρίου στο τέλος της βραδιάς, όταν ευχαρίστησε θερμά το κοινό και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα στην Πρέβεζα. «Από το λίγο που πρόλαβα να δω, η Πρέβεζα είναι μια πανέμορφη πόλη. Μου άρεσε πολύ και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα είμαι εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η συναυλία αυτή δεν ήταν απλώς ένα ακόμα μουσικό γεγονός – ήταν μια γιορτή της λαϊκής ψυχής, μια νύχτα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να τη ζήσουν από κοντά.