Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, 8:23

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η νεολαία και το εκτόπισμα… του Σπύρου Δελή

 

Λίγες μέρες μόνο έχουν απομείνει για να κατατεθούν ολοκληρωμένα τα ψηφοδέλτια των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων σε όλη την χώρα. Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες, τις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων δημοτικών και τοπικών συμβούλων στο δήμο Πρέβεζας, βλέπουμε να κυριαρχεί ένα και μόνο γνώρισμα. Συγκρούονται τα επικοινωνιακά τρικ με τις προτάσεις που καταθέτει καθημερινά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Συγκρούεται κατά γνώμη μου το παλιό με ένα κόσμο διαφορετικό που διψά για την αλλαγή. Αυτός ο κόσμος ονομάζεται λαός. Εξέχοντα πρόσωπα και με ”εκτόπισμα” μέσα στο λαό είναι αυτά που απαρτίζουν την νεολαία. Αυτά αποτελούν και ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου μας, στο Δήμο Πρέβεζας, έτοιμο να αγωνιστεί και να κερδίσει την ζωή. Και έχει μεγάλο ”εκτόπισμα” αν το μετρήσει κάνεις αφού βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών.

Υπάρχει όμως και ένα ”εκτόπισμα” που δεν είναι σαν αυτό… Είναι εκείνο της φωτογραφίας και του εφέ που κάνει τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων να παρουσιάζουν και από δύο φορές κάποιους υποψηφίους. Μάλλον αυτό τους δίνει εκτόπισμα μέσα σε ένα κλίμα που προσπαθούν να προλάβουν την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πρέβεζας μη και περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Γιατί παραφράζοντας τον Καζαντζάκη, η καλύτερη θεωρία η πιο ιερή και αληθινή είναι η πράξη. Η νεολαία της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν ψεύδεται.

Έχει γνώση, τόλμη και αντοχή. Στηρίζει αυτά που λέει! Θέλει να βάλει σε προτεραιότητα τις δικές της, ανάγκες. Είτε πρόκειται για ένα νέο που ζει στην πόλη της Πρέβεζας είτε για κάποιον που ζει σε κάποιο χωριό της δημοτικής ενότητας Λούρου και Ζαλόγγου. Αλήθεια ποια είναι η ικανοποίηση μιας δημοτικής αρχής, όταν κάνει τόσο αφιλόξενο τον τόπο, για τους νέους ώστε να μην έχουν καμία πρόσβαση στα βασικά αγαθά που χρειάζεται ο άνθρωπος;

Πως μπορεί ένα νέο ζευγάρι να κάνει οικογένεια και να ζήσει στο Λούρο ή στον Ωρωπό την στιγμή που τα παιδιά του, δεν θα έχουν καμία δωρεάν πρόσβαση στην παιδεία ή στον πολιτισμό μέσα από κάποιο ωδείο ή ένα λαϊκό φροντιστήριο όπως στο Δήμο Πάτρας, όπου παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων έχουν δωρεάν πρόσβαση. Οι μαθητές της περιοχής μας γιατί να ξεκινάνε την σχολική χρονιά απροστάτευτοι στις φυσικές καταστροφές, αφού στα σχολεία δεν έχει γίνει κανένας αντισεισμικός έλεγχος και ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται καθόλου; Γιατί οι άνεργοι να πληρώνουν δημοτικά τέλη;

Πως μετά να μην ερημώσει ο τόπος αυτός από νεολαία, αφού κυριαρχεί αυτό το “σκάρτο εκτόπισμα”; Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας, Κώστας Κύρλας, και όλοι εμείς που συγκροτούμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είμαστε δίπλα και σε αυτές τις ανάγκες. Γιατί θέλουμε ο Δήμος που επιλέξαμε να μείνουμε να συνεχίσει να έχει νέους. Να έχουν πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό την ψυχαγωγία και τις τέχνες.

Να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις, μέσα από συλλογικότητες και να παρεμβαίνουν στην δημόσια σφαίρα. Να υπάρχει ίση μεταχείριση και το αυτονόητο να γίνει τελικά πράξη. Αυτές οι θέσεις αποκρυσταλλώνονται μόνο στην Λαϊκή Συσπείρωση. Προχωράμε λοιπόν, όπως μέχρι τώρα, με σταθερά βήματα, γιατί η απόσταση ξεκινάει να μειώνεται, ο δρόμος έχει χαραχθεί αλλά είναι ακόμα μακρύς ως προς το χρόνο. Φαίνεται όμως ότι ειδικά αυτή η πορεία, θα κάνει την διαφορά.

Σπύρος Δελής Σταστικός – Οικονομολόγος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαική Συσπείρωση

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Παναγιώτης Δράκος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ”δήμος της καρδιάς μας”

Επόμενο Άρθρο

Ξαφνικό μπουρίνι χτύπησε την πόλη της Πρέβεζας – Από την πρώτη στιγμή στους δρόμους ο πρόεδρος και συνεργεία τηςΔΕΥΑΠ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...