Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 12:04

Η απάντηση του onprevezanews.gr στην δήλωση του προέδρου της ΕΠΣ

Πριν από λίγη ώρα με ανακοίνωση που έστειλε σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Θωμάς Κάρτσακλας αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που έχουν να κάνουν με τις εκλογές τις 27ης Ιουνίου.

Επειδή το μοναδικό μέσο που ασχολήθηκε με τις εκλογές σήμερα ήταν το onprevezanews.gr, οπότε όλα τα υπονοούμενα και όλες οι παρατηρήσεις στο τέλος της ανακοίνωσης είναι για εμάς, εμείς ”σηκώσαμε” το γάντι και απαντάμε στον κ. Κάρτσακλα.

Στα 30 χρόνια κ. Κάρτσακλα προσωπικά που βρίσκομαι εγώ στον χώρο της δημοσιογραφίας, δεν έχω μάθει ούτε να μου ”σερβίρει” ο καθένας τις απόψεις του γραπτώς και εγώ απλά να τις μεταφέρω στον κόσμο, αλλά ούτε και να μην διασταυρώνω τις πληροφορίες μου.

Όπως είχα την υποχρέωση προς ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου, γιατί κανείς άλλος δεν ασχολείται με τις εκλογές τις ΕΠΣ, παρά μόνο εκείνοι που έχουν το οποιοδήποτε ”άγχος”, σήμερα το μεσημέρι στις 14.19 σας κάλεσα στο κινητό σας τηλέφωνο, προκειμένου να μου πείτε πως πήγε η διαδικασία και το πόσες υποψηφιότητες κατατέθηκαν, για τις εκλογές της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας.

Εσείς για τους δικούς σας λόγους δεν απαντήσατε και δεν απαντήσατε μέχρι αυτή την ώρα.

Δηλαδή εγώ τι έπρεπε να κάνω να σταματήσω το ρεπορτάζ και να μην επικοινωνήσω με τον έναν υποψήφιο ο οποίο ανοικτά είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ΕΠΣ;

Δηλαδή μετά από εσάς σταματά το ρεπορτάζ;

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Τζίμα ο οποίος μας είπε ακριβώς τα εξής:

Επικοινωνήσαμε στη συνέχεια και με τον κ Τζίμα, ο οποίος μας ενημέρωσε, ότι κάθε σχετική πληροφόρηση για τους υποψηφίους θα τη λάβουμε από τον ίδιο τον κ Κάρτσακλα, όταν αποφασίσει να απαντήσει. Μας ενημέρωσε επίσης, ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος της παράταξή του, κ Ανδρέας Γερασίμου, παρότι αιτήθηκε τη συγκεκριμένη πληροφόρηση στα γραφεία της ΕΠΣ, κατά τη λήξη της ημεροχρονολογίας καταθέσεως των υποψηφιοτήτων από τον ίδιο τον κ Κάρτσακλα προσωπικά, αυτός του την αρνήθηκε, επικαλούμενος ότι αποχώρησε η γραμματέας… Επίσης ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο τελευταίος αριθμός πρωτοκόλλου, ώστε να μην … συμπληρωθούν οι υποψηφιότητες στη συνέχεια, αλλά ούτε σε τούτο έλαβε απάντηση.
Να δούμε σε ποιο γήπεδο, θα δοθεί η συνέχεια.

Δεν αλλάξαμε ούτε αφαιρέσαμε, αλλά ούτε και προσθέσαμε λέξη στα όσα μας είπε…

Εμείς απλά μεταφέραμε τα όσα ο ίδιος δήλωσε τηλεφωνικά.

Δεύτερο…το ίδιο είχα κάνει καλώντας, τόσο εσάς όσο και και τον κ. Τζίμα στην ραδιοφωνική μου εκπομπή όπως όφειλα και ο καθένας από εσάς εξέφρασε τις απόψεις του, χωρίς να πάρω θέση υπέρ κανενός όπως επίσης όφειλα.

Το να επικαλείστε το καταστατικό και το καταστατικό της ΕΠΣ και καλά κάνετε είναι δικαίωμά σας, όμως το να προσπαθείτε εμένα προσωπικά να μου μάθετε κανόνες δεοντολογίας ή το πως θα κάνω την δουλειά μου έπειτα από 30 χρόνια, αυτό προσωπικά δε το ανέχομαι από κανέναν.

Αναφέρατε επί λέξη στο τέλος του δελτίου σας:

Καλούμε τους δημοσιογράφους, που επιτελούν σημαντικό έργο στην ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης, να είναι πιο προσεκτικοί στη διασταύρωση των πληροφοριών και στις κρίσεις τους για τα πράγματα.

Το αν εγώ έκανα διασταύρωση στοιχείων ή όχι αυτό το ξέρετε και εσείς, αλλά και οι κ.κ. Ευθύμιος Παππάς και Δημήτρης Ζακυνθινός οι οποίοι κατέθεσαν υποψηφιότητα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να κάνετε εσείς διασταύρωση, το πως κάνω εγώ την δουλειά μου.

Και για να το λήξω εδώ, προσωπικά ούτε με ενδιαφέρει το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, με αφήνει αδιάφορο, ούτε μετοχές έχω στην ΕΠΣ, ούτε υπάλληλος επιδιώκω να γίνω. Μακρυά από εμένα.

Οπότε την επόμενη φορά που θα επικαλείστε την δημοσιογραφική δεοντολογία και την διασταύρωση στοιχείων να μην απευθύνεστε προς εμένα, αλλά προς άλλους…

Σας ευχαριστώ πολύ

Γιάννης Βασιλειάδης

Δημοσιογράφος

Προηγούμενο Άρθρο

Δήλωση προέδρου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Επόμενο Άρθρο

Πρέβεζα : Προετοιμασία συνέντευξης για ψυχομετρικές εξετάσεις εισαγωγής σε στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικές σχολές & λιμενικό σώμα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...