Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 20:24

Η Ανυπότακτη Κίνηση στα μπλόκα αγροτών του Λούρου

Σήμερα Κυριακή 20/2 αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” με επικεφαλής το δημοτικό της σύμβουλο Κωστόγιαννη Ταξιάρχη ο οποίος στην ομιλία του στους συγκεντρωμένους αγροτοκτηνοτρόφους τόνισε: ” Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την ώρα που μια χούφτα πολυεθνικών τροφίμων και μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ μαζεύουν τους μισθούς και το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων η ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουμε ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους εργατοαγρότες -αγροτεργάτες αποτελεί αναγκαίο όρο επιβίωσης και διαμόρφωσης όρων παραμονής στην ύπαιθρο και στη θάλασσα.Διεκδικούμε και στηρίζουμε το μπλόκο των αγροτοκτηνοτρόφων στο Λούρο με το εξής πλαίσιο:

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

1. Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Χτύπημα της αισχροκέρδειας βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και σούπερ –μάρκετ. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Μπλόκο στην ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων-τυποποιητών, άμεση πληρωμή των παραγωγών. Όχι στην «ανοιχτή πώληση» των προϊόντων.

2. Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα και νερό (όπως στους βιομήχανους). Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Βασικά έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση.

3. Κατάργηση του «μητρώου αγροτών-αγροτικών εκμεταλλεύσεων» που αποτελεί μηχανισμό ξεκληρίσματος των εργατοαγροτών – αγροτοεργατών. Κατάργηση των επιδοτήσεων σε βιομηχάνους και μεγαλοαγρότες. Χορήγησή τους αποκλειστικά σε φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για συνεταιριστική παραγωγή με τους εργατοαγρότες-αγροτοεργάτες ενταγμένους σε αυτή. Δημιουργία και ολόπλευρη ενίσχυση μεγάλων δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών, δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας και δημόσιου Φορέα Τροφίμων για τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας. Όχι στους συνεταιρισμούς Α.Ε. Κατάργηση των ολιγομελών ομάδων παραγωγών και των διαεπαγγελματικών ενώσεων.

4. Όχι στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της νέας ΚΑΠ. Ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της Ε.Ε. Αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

5. Αφορολόγητο και ακατάσχετο αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων για κατοικίες και χωράφια φτωχών αγροτών κτηνοτρόφων και εργαζομένων-ανέργων.

6. Πλήρη, δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για κάθε ζημιά και καταστροφή παραγωγής, φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις πρόσφατες καταστροφές (πάγο, πλημμύρες) αλλά και των αποζημιώσεων των προηγούμενων ετών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής του αρδευτικού νερού μέσω ΣΔΙΤ.

7.Ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις, στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους .

8 .Πλήρη ισοτιμία δικαιωμάτων στους εργάτες γης, μόνιμους και εποχιακούς, Έλληνες και Μετανάστες, όχι στον ρατσισμό και τον φασισμό. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ταμεία ανεργίας και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

9. Αυστηρός έλεγχος ποιότητας τροφίμων. Όχι στα νοθευμένα τρόφιμα και τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Άμεση χρηματοδότηση μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας.

10. Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των φτωχών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από την πανδημία και όχι των μεγαλοαγροτών , βιομηχάνων και τυποποιητών. Απαγόρευση των απολύσεων σε όλες τις βιομηχανίες και εταιρείες του αγροτοδιατροφικού κλάδου-συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού για όλους τους εργαζόμενους.

11. Δωρεάν μέτρα προφύλαξης και απολύμανσης για όλους. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων. Δωρεάν μαζικά τεστ για το κορονοϊό. Ενίσχυση του ΕΣΥ. Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.”


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας: Εξόρμηση την Απόκρια σε Φλώρινα – Καϊμακτσαλάν – Νυμφαίο

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση για την Απελευθέρωση της πόλης της Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...