Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 1:53

Η Αλεξάνδρα Κωστάκη παρουσίασε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο ”Η Λέξω, το αγόρι -δέντρο και ο θησαυρός του δάσους” (video-pics)

Η νεοσύσταση Ένωση Λογοτεχνών Πρέβεζας -Λογοτεχνική Στέγη Πρέβεζας-συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Πρέβεζας-Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Σύλλογο Περί Βιβλίου Πρέβεζας και τις Εκδόσεις Διάνοια, την παρουσίαση του νέου βιβλίου της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Αλεξάνδρας Κωστάκη με τον τίτλο ”Η Λέξω, το αγόρι -δέντρο και ο θησαυρός του δάσους” που πραγματοποιήθηκε στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, την Κυριακή το πρωΐ.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πεζογράφος Ευάγγελος Αυδίκος και η Φιλόλογος και συγγραφέας Αλίκη -Φρειδερίκη Νάσση, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Βιβλιοθηκονόμος Αικατερίνη Κορωναίου.

Από νωρίς στην αίθουσα της Θεοφάνειου βρέθηκαν αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους, τα οποία παρακολούθησαν την εκδήλωση με την κα. Κωστάκη να τους επιφυλάσσει μία έκπληξη για το τέλος.

Τα παιδιά έπαιξαν το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, όπου στο τέλος όλα τα παιδάκια μοιράστηκαν σοκολάτες και γλειφιτζούρια.

Μετά την ποιητική της συλλογή Μανόλιες και Ευκάλυπτοι και την μελέτη της για τον Κώστα Καρυωτάκη και την Μαρία Πολυδούρη/ Αγάπησα έναν ποιητή κι όχι ήρωα/ στα χρόνια της παρακμής, η Αλεξάνδρα Κωστάκη επανήλθε με ένα βιβλίο για παιδιά.

Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο βραβεύτηκε στην προ-δημοσιευμένη και πρωτόλεια μορφή του χρόνια πριν την έκδοσή του, στον 17ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού του Δήμου Κερατσινίου (Ε.Τ.Ε.Π.Κ), όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Φιλαθλητικός το πάλεψε μέχρι το τέλος – Ήττα με 3-2 από τον Πορφύρα εκτός έδρας

Επόμενο Άρθρο

Ανακοίνωση για τα 105 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...