Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 7:33

Η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα από την φωτιά που ξέσπασε στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Ένα πολύ δύσκολο μεσημέρι αντιμετώπισε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας καθώς κλήθηκε να παρέμβει σε δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Αρχαία Νικόπολη και στην Ταράνα Νεοχωρίου Πρέβεζας.

Στο έργο της κατάσβεσης με επικεφαλής τον διοικητή Π.Υ. Νομού Πρέβεζας κ. Αθ.Μικρούλη και τον διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Γκούμα συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, από Πρέβεζα, Άρτα και Φιλιππιάδα 2 αεροσκάφη Pzl και ένα ελικόπτερο, ενώ να σημειώσουμε ότι στο σημείο βρέθηκε και ο Διοικητής Π.Υ. Ηπείρου κ. Κοντογιάννης.Επίσης η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας με 2 οχήματα και 5 άνδρες αλλά και οχήματα του Δήμου Πρέβεζας. Η φωτιά στη Αρχαία Νικόπολη αντιμετωπίστηκε γρήγορα και ο απολογισμός της είναι 2 στρέμματα καμμένης χορτολιβαδικής έκτασης.

Στην φωτιά του Νεοχωρίου έγινε αφορμή να κινδυνέψουν σπίτια και θερμοκήπια. Η έγκαιρη όμως παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα και οι ζημιές περιορίστηκαν σε 10 στρέμματα καμμένης χορτολιβαδικής έκτασης.

Να σημειώσουμε ότι στην φωτιά του Νεοχωρίου βρέθηκε και ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ακυρώνοντας την ανοικτή συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Πρέβεζας.

Μαζί με τον υπουργό ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Δαρδαμάνης, Γ. Κουμπής, Γ. Σαριάνογλου, Ν. Παγγές, οι βουλευτές Σ. Γιαννάκης και Κ. Μπάρκας και ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Π.Ε Νίκος Παππάς.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα στηρίζει παντού και πάντα το δύσκολο έργο της, ενώ απευθυνόμενος προς τον υπουργό τόνισε για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Π.Υ. Πρέβεζας.

Το onprevezanews.gr βρέθηκε στο σημείο και κατέγραψε σε απευθείας μετάδοση το μέτωπο της φωτιάς καθώς και τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεσή της.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα στο Επιμελητήριο (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Η αθλήτρια Ρίζου Πηνελόπη διακρίθηκε στην Εθνική Ομάδα ιστιοπλοΐας στην κατηγορία Optimist

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Απόστολος Κατσανάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που αλλάζουν καθημερινά ζωές παιδιών αλλά και ενηλίκων

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών  είναι αφιερωμένη στον κεντρικό ρόλο που έχουν […]