Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 14:30

Η άλλη ιστορία του Οδυσσέα του αδέσποτου σκύλου… της Κυανής Ακτής

Ο Οδυσσέας ένας σκύλος δύο ετών σήμερα μαζί με τον αδελφό του Παρκ, ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Κυανής Ακτής και κυκλοφορούσαν καθημερινά, ψάχνοντας για τροφή.

Ο Οδυσσέας ήταν ο ‘’προστάτης’’ του φοβιτσιάρη Πάρκ και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου περαστικοί πετούσαν πέτρες στα συγκεκριμένα σκυλιά, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Πολλές φορές τα δύο αυτά αδέσποτα ζώα έβρισκαν την πυλωτή της κ. Βάσως Μυζίκου στην οδό Νικοπόλεως 58, ως μέρος για να κοιμηθούν το βράδυ, ενώ η ίδια καθημερινά άφηνε τροφή για τα δύο αυτά σκυλιά.

‘’Τόσο τον Οδυσσέα όσο και τον Παρκ τα γνωρίζω από κουτάβια. Καθημερινά ερχόντουσαν στην πυλωτή που έχω στο σπίτι του για να φάνε και να κοιμηθούν. Ο Οδυσσέας ήταν ο προστάτης του Παρκ. Εγώ έχω ένα σκυλάκι και γάτες. Μακάρι να είχα κτήμα να τα έβαζα εκεί τα δύο σκυλιά’’ δήλωσε στο onprevezanews.gr η κ. Βάσω Μυζίκου.

Και τα δύο σκυλιά είχαν εμβολιαστεί από κουτάβια από το Φιλοζωϊκό σωματείο ‘’Παρέμβαση για τα ζώα’’, το οποίο παρακολουθούσε τις κινήσεις των δύο αυτών σκύλων, όπως κάνουν τα μέλη του και με άλλα αδέσποτα σε ολόκληρη την Πρέβεζα.

Όμως το τελευταίο διάστημα και έπειτα από τις συνεχείς ‘’επιθέσεις’’ του Οδυσσέα σε περαστικούς από την Κυανή Ακτή και με συντονισμένες προσπάθειες και τα δύο αδέλφια βρίσκονται σε ασφαλές μέρος πλέον, μακριά από ανθρώπους.

Στο ‘’κυνήγι’’ του Οδυσσέα από την πρώτη στιγμή και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο της 5μελους επιτροπής για τα αδέσποτα του δήμου Πρέβεζας Γρηγόρη Κουμπή, όπου παρακολουθούσαν τις κινήσεις των δύο αδέσποτων επί μέρες.

Την Μ. Πέμπτη πρώτος πιάστηκε ο Παρκ, έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες τόσο του Φιλοζωϊκού σωματείου όσο και των εθελοντών.

Από εκείνη την στιγμή η μοναξιά που ένιωθε ο Οδυσσέας τον έκανε πιο ήρεμο με αποτέλεσμα να πιαστεί εύκολα το βράδυ της Δεύτερας του Πάσχα στην πυλωτή της κ. Μυζίκου, εκεί όπου έβρισκε συχνά καταφύγιο.

Ο Δημήτρης Καραμανίδης όπου καθημερινά έστηνε καρτέρι μαζί με τους εθελοντές Κωνσταντίνο Νικολό και Σωτήρη Παπαγεωργίου καθώς και τα μέλη της Φιλοζωϊκής Μάρθα Μπάκα, Ιωάννα Κατωπόδη και Δώρα Τσάτση, περίμεναν την κατάλληλη στιγμή ο Οδυσσέας να ‘’πιαστεί’’ στην φάκα.

Έριξαν το δόλωμα στην πυλωτή, και όταν ο αδέσποτος σκύλος μπήκε μέσα για να φάει τα μέλη της ‘’Παρέμβασης για τα ζώα’’ μπήκαν μέσα και έπιασαν τον Οδυσσέα το οποίο στην συνέχεια τον οδήγησαν στον κτηνίατρο Κωνσταντίνο Τσανό, προκειμένου να εμβολιαστεί και να στειρωθεί.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης μιλώντας στο onprevezanews.gr είπε: ‘’τέλος καλό όλα καλά για τον Οδυσσέα. Οι προσπάθειες έγιναν συντονισμένα τόσο από τον δήμο, όσο και τα μέλη της ‘’Παρέμβασης για τα ζώα’’ και τους εθελοντές. Πλέον τόσο ο Οδυσσέας όσο και ο αδελφός του Παρκ είναι σε καλά χέρια και μακριά από τον κόσμο.’’

Αυτή λοιπόν ήταν η άλλη πλευρά των δύο αδέσποτων που το ένα προστάτευε το άλλο για δύο χρόνια…

Προηγούμενο Άρθρο

150 κρούσματα κορονοϊού στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι – Επί τόπου ο Χαρδαλιάς

Επόμενο Άρθρο

Τάμπλετ στα σχολεία της Π.Ε Πρέβεζας με δωρεά εταιρείας αναψυκτικών στο Υπουργείο Παιδείας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...