Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 11:53

Ε.Κ. Πρέβεζας: Στάση αλληλεγγύης – Σεβασμός στην Κοινωνία και όχι υποταγή στις κυβερνητικές πρακτικές

Τα τελευταία δέκα μνημονιακά χρόνια η εργατική τάξη έχει πληρώσει βαρύ τίμημα. Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας το νήμα από το ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μας χτυπά. Αντί να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, αντί να φροντίσει για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, αντί να φροντίσει για τη μείωση των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών, κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους και σε ολόκληρη την κοινωνία για την ατομική ευθύνη, προσπαθώντας να κρυφτεί από τις δικές της κυβερνητικές ευθύνες.

Όμως, βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η πανδημία βρίσκεται σε αποκορύφωμα και πρέπει να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Πρέπει να σκεφτούμε πως το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία, η οποία σήμερα δοκιμάζεται.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας, πιστεύουμε ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υπάρχουν  βασικοί αποτρεπτικοί λόγοι για προκήρυξη απεργίας στις 26 Νοεμβρίου:

Πρώτος και κυριότερος λόγος είναι πως δεν υπάρχει νομοσχέδιο, ούτε καν ως προσχέδιο για διαβούλευση. Πώς θα απεργήσουμε χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα του νομοσχεδίου που τελικά θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή;

Δεύτερος λόγος είναι πως σε περίοδο lock down, με το 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας να βρίσκεται σε αναστολή εργασίας και το 25% σε τηλεργασία, για τι είδους απεργία μιλάμε; Απεργία χωρίς απεργούς;

Τρίτος λόγος είναι πως με τη χώρα να είναι ένα μεγάλο καμίνι του κορονοϊού, σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα πρέπει να λειτουργούν ομαλά, προκειμένου να παρέχονται βασικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, εμείς θα βγούμε στους δρόμους;

Τέταρτος λόγος είναι πως δεν επιτρέπεται να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και πρώτοι εμείς να παραβιάζουμε το lock down. Ούτε να δίνουμε άλλοθι σε κανέναν να σπάσει τα περιοριστικά μέτρα. Αυτή τη στιγμή η χώρα θρηνεί καθημερινά δεκάδες νεκρούς. Η επιστημονική κοινότητα των λοιμοξιολόγων  κάνει έκκληση καθημερινά για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε με τη στάση μας τον αγώνα που δίνουν για ζωή. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε ολόκληρη την κοινωνία.

Η στάση μας αυτή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υποταγή στις κυβερνητικές πρακτικές, αλλά αποδεικνύει στην πράξη τη σημασία της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Στρατηγικός σχεδιασμός για την διάσωση της εστίασης

Επόμενο Άρθρο

Επιστολή του σωματείου των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Πρέβεζας στον υπουργό Εργασίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...