Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 1:50

Ευχαριστίες του Τμήματος ΓΑΚ Πρέβεζας προς την τοπική κοινωνία με την ευκαιρία της «Διεθνούς Ημέρας των Αρχείων»

Η 9η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως «Διεθνής Ημέρα των Αρχείων». Αυτή τη μέρα συνήθως οι αρχειακοί φορείς προβάλλουν κάποιο σημαντικό αρχείο ή τεκμήριο που φυλάσσουν ή διηγούνται κάποια ιστορία εντοπισμού, διάσωσης και ανάδειξης αρχείων, στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε ζητήματα αρχείων και αρχειακής πολιτικής.

Φέτος, το Τμήμα ΓΑΚ Πρέβεζας δεν θα ακολουθήσει αυτή την πρακτική αλλά θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της «Διεθνούς Ημέρας των Αρχείων» σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Άλλωστε, οι κατά καιρούς δημοσιεύσεις μας δείχνουν ότι δεν περιμένουμε κάποια επέτειο για να επικοινωνήσουμε με το κοινό της Πρέβεζας και να αναδείξουμε το αρχειακό μας υλικό και την αξία του στην τεκμηρίωση της ιστορίας της περιοχής μας. Σήμερα θα αναφερθούμε στους φορείς και τους ανθρώπους που έχουν σταθεί δίπλα στο Τμήμα ΓΑΚ Πρέβεζας, με δωρεές εξοπλισμού και υπηρεσιών. Η αναφορά στην προσφορά τους γίνεται για να τους εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας.

Καταρχάς, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων (ΣΕΗ) Πρέβεζας και προσωπικά στον πρόεδρο κ. Κώστα Σταύρου για την πρόσφατη δωρεά του στην υπηρεσία μας σε ράφια αποθήκευσης αρχειακού υλικού. Για τη δωρεά αυτή μεσολάβησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα». Τα τελευταία χρόνια τα ΓΑΚ Πρέβεζας έχουν πραγματοποιήσει εισαγωγές μεγάλου όγκου αρχειακού υλικού αντιμετωπίζοντας πλέον έλλειψη υλικών και εξοπλισμού αποθήκευσης. Η δωρεά του ΣΕΗ έρχεται να προστεθεί σε άλλες αντίστοιχες ευγενικές προσφορές από φορείς και μέλη της τοπικής κοινωνίας από το 2017 και έπειτα, οπότε τα ΓΑΚ στο σύνολό τους (και όχι μόνο το Τμήμα Πρέβεζας) έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, για λόγους που έχει αναλύσει τόσο η αναπλ. Γενική Διευθύντρια των ΓΑΚ όσο και το Σωματείο Εργαζομένων στην υπηρεσία.

Αυτό το διάστημα, η τοπική κοινωνία και οι φορείς της στάθηκαν αθόρυβα δίπλα στο Τμήμα ΓΑΚ Πρέβεζας. Καταρχάς, οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο σε επίπεδο Δημοτικής όσο και Περιφερειακής Αρχής, με τη φροντίδα του κ. Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, έχουν ανταποκριθεί όσες φορές χρειαστήκαμε εκτέλεση διαφόρων υπηρεσιών.

Επιπλέον, το Επιμελητήριο Πρέβεζας έθεσε στη διάθεσή μας σύγχρονο μηχάνημα σάρωσης που μπορεί να ψηφιοποιήσει αρχειακό υλικό μεγάλων διαστάσεων, η Εταιρεία Αφοι Καράμπελα ΑΕΒΕ μας δώρισε ξυλεία για την κατασκευή ραφιών, ο ιατρός κ. Σπύρος Σουμαλεύρης μας δώρισε έπιπλα γραφείου και αποθήκευσης, ο επιχειρηματίας και ερευνητής κ. Κώστας Σάλιαρης φρόντισε για τη συντήρηση μηχανημάτων και τέλος, αποκατάσταση βλαβών στους υπολογιστές πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας. Σε όλους τους παραπάνω εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας.

Κλείνοντας, θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε και τα τοπικά ΜΜΕ της Πρέβεζας και το σύνολο του δημοσιογραφικού της κόσμου που προβάλλουν πάντα το έργο της υπηρεσίας, δημοσιεύοντας τα κείμενα ιστορικού ή αρχειακού ενδιαφέροντος που τους στέλνουμε.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η τοπική κοινωνία της Πρέβεζας έχει σταθεί αρωγός στην υπηρεσία μας, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται, στην κατεύθυνση της διάσωσης και ανάδειξης της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής μας. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι πληθαίνουν οι δωρεές ιδιωτικών αρχείων στην υπηρεσία μας. Σε αυτές όμως θα αναφερθούμε με ειδικά προσεχή δημοσιεύματα. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας ώστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνει ο κόσμος της Πρέβεζας.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» 2 Ιουλίου στον Κηποθέατρο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ του π. Δημητρίου Μπόκου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...