Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 15:25

Ευχάριστα νέα: Έρχεται ο Νέος Αξονικός στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Ευχάριστα είναι τα νέα σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr και έχουν να κάνουν με την αγορά νέου αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα αφού πέρασε από ”40 κύματα” επιτέλους έρχεται στην Πρέβεζα, προκειμένου να αντικαταστήσει έναν αξονικό, ο οποίος είχε αγοραστεί το 2004 και τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε πολλά προβλήματα, αφού οι βλάβες ήταν αρκετά συχνές.

Έτσι λοιπόν μία διαδικασία που είχε ξεκινήσει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν προχώρησε, αν και τα χρήματα υπήρχαν για την αγορά του συγκεκριμένου μηχανήματος, δεν ευδοκίμησε.

Ο αρχικός διαγωνισμός ήταν για τον Σεπτέμβριο του 2019, ένας διαγωνισμός στον οποίο δεν είχε δηλώσει ενδιαφέρον καμιά εταιρία.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, να συνεχίζει να έχει έναν απαρχαιωμένο αξονικό τομογράφο, 2 τομών, ο οποίος συχνά πάθαινα μηχανικά προβλήματα.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου ΄’΄ξεθάφτηκε” από το συρτάρι, η επιθυμία αγοράς νέου αξονικού, με δεδομένου ότι τα Νοσοκομεία Φιλιατών, Άρτας και Ιωαννίνων είχαν εφοδιαστεί με νέας τεχνολογίας μηχανήματα και την Πρέβεζα να περιμένει υπομονετικά.

Σήμερα τόσους μήνες μετά και έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ, αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου, ο Νέος Αξονικός τομογράφος για την Πρέβεζα είναι γεγονός.

Το συνολικό κόστος αγγίζει τα 360.000 ευρώ είναι τελευταίας τεχνολογίας, 16 τομών (full extra) με 7ετη συντήρηση, ενώ αναμένεται να φτάσει την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο απαιτείται ένα μικρό διάστημα μέχρι να μπει σε πλήρη λειτουργία, περίπου 1,5 μήνα, με τους ασθενείς όλο αυτό το διάστημα να μετακινούνται σε γειτονικά Νοσοκομεία όπως της Λευκάδας και της Άρτας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η εταιρία που ανέλαβε την παράδοση του αξονικού τομογράφου στην Πρέβεζας, βγήκε έπειτα από νέο διεθνή διαγωνισμό.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Foppen έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και μοίρασε πλούσια δώρα στους τυχερούς

Επόμενο Άρθρο

Λειτουργία διπλοβάρδιας για τον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...