Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 2:01

ΕΤ.ΑΝ.ΑΜ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα LEADER Αλιείας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για την επιλογή ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (ΤΑΠΤοΚ) LEADER Αλιείας, για την αλιευτική περιοχή ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ από το συνεργατικό σχήμα των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α., ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. και ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο πλαίσιο της προτεραιότητας 3 «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΙΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ & ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ», του Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ, ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2021 – 2027».

Στην επόμενη προγραμματική περίοδο, τα τοπικά προγράμματα LEADER Αλιείαςθα υλοποιηθούν σε (14)Αλιευτικές Ζώνες μέσω συνεργατικών σχημάτων. Έτσι για την αλιευτική περιοχή (Νο4) ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ δημιουργήθηκε το συνεργατικό σχήμα των Αναπτυξιακών Εταιρειών: ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α, ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε, και ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ, με επικεφαλή εταίρο την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Οι δράσεις του τοπικού προγράμματος, θα υλοποιηθούν στην περιοχή εφαρμογής της αλιευτικής Ζώνης  ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ που περιλαμβάνει τμήματα των Νομών Πρέβεζας,  Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Λευκάδας ( Μεγανήσι).

Για τη σύνταξη της πρότασης με συνολικό προϋπολογισμό: 8.567.799,15€, προηγήθηκε ευρείακοινωνική διαβούλευση με την μέθοδο της «από κάτω προς τα πάνω»  προσέγγισης με τους δήμους, τους συλλογικούς, οικονομικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής παρέμβασης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους τοπικούς φορείς που συνέβαλαν στην κατάρτιση της πρότασης και να δηλώσουμε τη δέσμευσή μας, για την συνέχιση της κοινής μας δράσης για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των περιοχών μας.

Με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ)

Προηγούμενο Άρθρο

Λόγω Εθνικής εορτής την Παρασκευή η λειτουργία της λαϊκής αγοράς

Επόμενο Άρθρο

«ΕΣΠΑ on the road» Ήρθε στην Πρέβεζα και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...