Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:31

Ετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ για τις Εθνικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές – Τα ονόματα και τα χρίσματα

Το ΠΑΣΟΚ μετά το 3ο συνέδριο, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις Εθνικές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να δίνει τον τόνο της αλλαγής, βλέποντας την δυναμική, αλλά και τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις.

Οι Εθνικές Εκλογές σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα αναμένονται το Φθινόπωρο με ημερομηνίες 25 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου.

Εθνικές Εκλογές – Υποψήφιοι

Για την Π.Ε Πρέβεζας φαίνεται ότι το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει κατά το ήμισυ, αφού μετά την μεγάλη επιτυχία του περιφερειακού συμβούλου Παύλου Φραγκούλη και την εκλογή του στην Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην υψηλότερη θέση από όλους τους Ηπειρώτες, η μία εκ των δύο θέσεων για τους άντρες έχει ”σφραγίσει”.

Για τη μία θέση που απομένει τα ονόματα που παίζουν είναι ο πολιτευτής του 2019 Χρήστος Πεπόνης, ο Φώτης Καρασαββίδης και ο Γιώργος Δημητρίου.

Κλεισμένη θεωρείται και η μία εκ των δύο γυναικείων παρουσιών στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με την Στέλλα Βαρτελάτου να είναι αυτή που θα διεκδικήσει την ψήφο των Πρεβεζάνων, ενώ το όνομα της Μαρίας Χήτα να φαίνεται πως έχει προβάδισμα για την δεύτερη γυναικεία θέση.

Η Μαρία Χήτα, επιχειρηματίας από την περιοχή της Φιλιππιάδας, κόρη του πρώην δημάρχου Βησσαρίων Χήτα (1983-1986), έχει μεγάλη δυναμική και διείσδυση και σε άλλους χώρους.

Για την δεύτερη θέση σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr, έγινε επίσημη πρόταση στην Άννα Γκορόγια, ωστόσο η ίδια για προσωπικούς λόγους αρνήθηκε.

Έτσι οι υπεύθυνοι των ψηφοδελτίων αναζητούν την γυναίκα εκείνη που θα φέρει δυναμική στο ψηφοδέλτιο.

Δημοτικές Εκλογές – Υποψήφιοι

Οι Εθνικές εκλογές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και θα έχουν αντίκτυπο και στις δημοτικές που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και για τα ψηφοδέλτια των δημοτικών εκλογών και να μην μένουν όλα ”για την τελευταία στιγμή”.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr, το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Πρέβεζα θα έχει ο μέχρι σήμερα δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμού του πρώην δημάρχου Χρήστου Μπαϊλη ”Δημοτική Συνεργασία” Βαγγέλης Γιαννουλάτος.

Ο Βαγγέλης Γιαννουλάτος, ο οποίος έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών επί δημαρχίας Χρήστου Μπαϊλη, φαίνεται ότι είναι ο ”εκλεκτός” του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ωστόσο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και ένας ακόμη που μπορεί να μην πήρε το χρίσμα, ωστόσο έχει μεγάλη δυναμική στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, καθώς και σε άλλους και δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ”Δημοτική Ανατροπή” Βαγγέλη Ροπόκη.

Ο Βαγγέλης Ροπόκης, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος τόσο με τον Χρήστο Μπαϊλη, όσο και με τον Νίκο Γεωργάκο, ανήκει στην παλιά φουρνιά του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη δυναμική και διεισδυτικότητα σε πολλούς πολιτικούς χώρους και σίγουρα θα αποτελέσει ”πονοκέφαλο” για τον υποψήφιο και μάλιστα με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει καμία αντίδραση ή δήλωση του Χρήστου Μπαϊλη, για το πολιτικό του μέλλον, αν και μέχρι και πριν το συνέδριο ακούγονταν ότι ο ίδιος επιθυμεί να κατέβει εκ νέου υποψήφιος.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του onprevezanews.gr, τα νέα μέλη που θα απαρτίζουν την Ν.Ε ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν την Πέμπτη, προκειμένου να περιμένουν ”εντολές” για την συνεδρίαση μέσα από την οποία  θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας και η νέα αναπληρωτής γραμματέας που θα είναι γυναίκα.

Τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δίνουν το προβάδισμα στον Σπύρο Κόκκαλη, ο οποίος εκλέχθηκε πρώτος με 551 ψήφους στις τελευταίες εκλογές, ωστόσο δεν θα είναι ο μόνος που θα διεκδικήσουν την θέση, γιατί ήδη έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του για γραμματέας και ο Γιώργος Νόβας.

Για την θέση της αναπληρώτριας γραμματέα το όνομα της Σύλβια Πήλιου φιγουράρει ως μοναδικό.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

 

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Εξαιρετική η παράσταση του Μουσικού Σχολείου με θέμα την Μικρασία (φωτογραφίες-βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

30 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο Δήμος Πρέβεζας από το πρόγραμμα του Κ.Α.Π.Ε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...