Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:52

Ερώτηση Κ.Κ.Ε στην Βουλή – Απαράδεκτη καθυστέρηση πληρωμής των αγροτών της Πρέβεζας που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα

Θα θέλαμε να γνωρίσουμε στους αγρότες του νομού μας, που τους αφορά ότι η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ “για την Απαράδεκτη καθυστέρηση πληρωμής των αγροτών της Πρέβεζας που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα” θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα στης  5μμ.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Απαράδεκτη καθυστέρηση πληρωμής των αγροτών της Πρέβεζας που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα

Η περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας επλήγη από έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τα έτη 2021, 2022 αλλά και πρόσφατα. Έγιναν μεγάλες πλημμύρες το Δεκέμβρη του 2021 στη περιοχή του Λούρου, όπου επλήγησαν καταστήματα και σπίτια και στις 31/3/2022 έγιναν τεράστιες καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στη περιοχή της Πρέβεζας και επλήγησαν θερμοκηπιακές καλλιέργειες και άλλες εγκαταστάσεις.

Λόγω αυτών των καταστροφών, από την Περιφέρεια Ηπείρου η Π.Ε. Πρέβεζας κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από τους πληγέντες έγιναν οι αιτήσεις και προσκομίστηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αποζημίωσή τους. Βγήκαν οι Επιτροπές αυτοψίας και τα πορίσματα τους εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Διεύθυνση Κρατικών Ενισχύσεων και Αρωγής(Αρ. πρωτ.302-303/151, Πρέβεζα 29/7/2022). Επίσης, έχουν σταλεί όλα τα σχετικά έγγραφα από την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Πρέβεζας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών για την οριοθέτηση των περιοχών που κηρυχτήκαν σε έκτακτη ανάγκη, α.π.303/242,1/12/22 και α.π.303/29,6/2/23 και 303/28,6/2/23.

Από μαρτυρίες των πληγέντων μαθαίνουμε ότι έχει εγκριθεί πίστωση και έχει εκδοθεί ο κατάλογος των δικαιούχων αποζημίωσης. Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τότε δεν τους έχουν δοθεί τα χρήματα, με αποτέλεσμα οι πληγέντες που οι περισσότεροι είναι αγρότες να μη μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Σε ενοχλήσεις των ενδιαφερομένων οι υπηρεσίες τους απαντούν ότι καθυστερεί η αποζημίωση τους γιατί δεν έχει οριοθετηθεί η πληγείσα περιοχή από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε άμεσα να λάβουν οι δικαιούχοι τα χρήματα τους.

Ο Βουλευτής

Παπαναστάσης Νίκος

Προηγούμενο Άρθρο

Βανδαλισμοί στο 8ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...