Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 13:32

Ερωτευμένοι: Καθολικοί ή Χριστιανοί

Αν και η Καθολική εκκλησία δεν αναγνωρίζει και δεν συμπεριλαμβάνει στο εορτολόγιο της τον Άγιο Βαλεντίνο, έχει καθιερωθεί πλέον διεθνώς ως ο άγιος των ερωτευμένων και γιορτάζεται στις 14 Φλεβάρη. Όμως το 2000 σε μια προσπάθεια του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου να φέρει την νεολαία πιο κοντά στην εκκλησία έδωσε την χριστιανική εκδοχή για την ημέρα των ερωτευμένων. Η Ορθοδοξία τιμά στις 13 Φεβρουαρίου την μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας.

Τι πιο όμορφο να γιορτάζεις τον έρωτά σου για τον άνθρωπο σου την ημέρα που τιμώνται το πιο αγαπημένο και το πιο ενωμένο ζευγάρι της ορθοδοξίας. Ήταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι που μαρτύρησαν την εποχή του Νέρωνα όπου είδε την γυναίκα του να την αποκεφαλίζουν και ζήτησε να αποκεφαλιστεί και εκείνος.

Κατηχήθηκαν και βαπτίστηκαν από τον Απόστολο Παύλο, όντας εντυπωσιασμένοι από το κήρυγμα του, όταν εκείνος επισκέφτηκε την Κόρινθο για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη. Ακολούθησαν τον απόστολο Παύλο σαν βοηθοί του και εκείνος είχε εντυπωσιαστεί τόσο από τις αρετές αυτού του ζευγαριού που τους μνημονεύει συχνά στις επιστολές τους.

Ο Ακύλας είδε να αποκεφαλίζουν την γυναίκα του και ζήτησε να αποκεφαλίσουν και αυτόν. Πότε πιστεύετε ότι πρέπει να γιορτάσετε τον έρωτα σας; Στις 14/02 που γιορτάζεται ο Δυτικός Βαλεντίνος ή στις 13/02 όπου γιορτάζει το πιο αγαπημένο υπαρκτό ζευγάρι της ορθοδοξίας;

Της Βίκης Ντουντούμη

Προηγούμενο Άρθρο

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από σπίτι ηλικιωμένων σε χωριό της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Οι γυναίκες του καρναβαλιού στις ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ – Ένας θεσμός 60 ετών (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...