Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 0:33

Ερωτήσεις του Παύλου Φραγκούλη στο περιφερειακό συμβούλιο

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας καταθέσω δύο ερωτήσεις οι οποίες θα ήθελα να συζητηθούν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ερώτηση Νο1 

Μετά από πρωτοβουλία της παράταξης μας και εμένα του ίδιου στις 30 Ιουνίου 2020 με την υπ’ αριθμ. απόφαση 10/44/30-6-2020 εκδώσαμε ψήφισμα σχετικά με την εκπτωτική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί για τους κατοίκους, τους αυτοαπασχολούμενος και τους εργαζόμενους της Πρέβεζας και των όμορων περιοχών, στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου, με σύνταξη και υποβολή αντίστοιχων προτάσεων προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Ειδικότερα ζητήσαμε:

1. Απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Πρέβεζας και των όμορων περιοχών της υποθαλάσσιας σήραγγας από την καταβολή διοδίων.

2. Το αντίτιμο διέλευσης να καλύπτει και την επιστροφή εντός συγκεκριμένου-προκαθορισμένου χρονικού ορίου (π.χ οκτώ ωρών)

3. Καθιέρωση άμεσα «κάρτα ημέρας» με κόστος 50% της κανονικής τιμής διέλευσης για όσους έχουν ένθεν και ένθεν αγροτικές ή άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες.

4. Μείωση του κόστους κάρτας πολλαπλών διελεύσεων, με ένταξη στο καθεστώς αυτό και των επαγγελματιών ταξί ή και ενδεχομένως άλλους επαγγελματίες, που υποχρεώνονται να μεταβαίνουν συχνά ένθεν και ένθεν της σήραγγας.

 

Από την ημέρα εκείνη και ενώ έχουν περάσει 3 χρόνια και 3 μήνες και μετά από αλεπάλληλες ερωτήσεις μου προς το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια από εσάς και βεβαίως δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Οι κάτοικοι της Πρέβεζας και όσοι εργάζονται και διελαύνουν την υποθαλάσσια σήραγγα συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά το αντίτιμο των διοδίων σε μια εποχή που το κόστος για κάθε νοικοκυριό είναι δυσβάσταχτο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και εν μέσω πανδημίας και ενώ όσοι εργάζονταν εκείνη την περίοδο έπρεπε να χαίρουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, στην υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου το αντίτιμο καταβάλλονταν κανονικά. 

Η υποθαλάσσια σήραγγα παραδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2002 για να ενώνει και διευκολύνει τις μετακινήσεις, με την σημερινή πολιτική που ακολουθείται το μόνο που καταφέρνει είναι να χωρίζει και να ζημιώνει τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η ερώτηση μου είναι, τι σκοπεύετε επιτέλους να πράξετε όταν στην Ηπείρου αλλά και σε όλη την Ελλάδα κάτοικοι όμορων περιοχών όπου διελαύνουν διόδια έχουν απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου; 

 

Ερώτηση Νο2

Τη Δευτέρα στις 31/7/2022 έλαβε χώρα στην Πρέβεζα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μια προεκλογική εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου για το τεράστιο πρόβλημα του Νομού Πρέβεζας που έχει να κάνει με τους οδικούς άξονες και την σύνδεση της με τους κυρίους οδικούς άξονες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα, ούτε οι απαραίτητες μελέτες αλλά ούτε και η χρηματοδότηση.

Η ερώτηση μου είναι, πότε θα γίνουν γνωστές αυτές οι τρεις βασικές προϋποθέσεις ώστε αυτά τα έργα ουσίας και πνοής θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά;

Εκτός και αν ετοιμάζετε κάποια παρόμοια εκδήλωση παραμονή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών όπως κάνατε με το κάστρο του Αγ. Ανδρέα, όπου έπρεπε να περάσουν 3 θητείες δικές σας για να ξεκινήσουν τα πρώιμα έργα.

Με τιμή,

Παύλος Γ. Φραγκούλης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Πρέβεζας

ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ

Προηγούμενο Άρθρο

Ο μικρός Διονύσης ζητεί τη βοήθεια όλων μας για να χειρουργηθεί έγκαιρα

Επόμενο Άρθρο

Μητρώο POS: Άνοιξε η εφαρμογή – Αιτήσεις μέχρι 31/10

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Κώστας Μπάρκας: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τους ΤΟΕΒ- Η άρνηση της κυβέρνησης να δώσει λύση θέτει σε κίνδυνο τη νέα καλλιεργητική περίοδο

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο […]