Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 4:19

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Καταγγέλει την προσχεδιασμένη  συνδικαλιστική δίωξη- καρατόμηση των  τεσσάρων προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Πρέβεζας

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καταγγέλλει την προσχεδιασμένη  συνδικαλιστική δίωξηκαρατόμηση των  τεσσάρων προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Πρέβεζας. Η μία από τις συναδέλφισσες, είναι η πρόεδρος του σωματείου και μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας ενώ άλλη μία είναι μέλος του Δ.Σ. του σωματείου. Είναι γνωστή η ανυποχώρητη αγωνιστική ιστορία του σωματείου και η  συμβολή των μελών του σωματείου που καρατομήθηκαν. Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Λευκάδας και την παρουσία του πρωθυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα  είχαμε διοργανώσει από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι διώξεις αυτές είναι ένα βήμα παραπέρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει και να καταστείλει πρωτοπόρους αγωνιστές και τα μαχητικά ταξικά σωματεία. Για να διευκολυνθεί το πέρασμα του νέου οδοστρωτήρα μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να φορτώσει τον λογαριασμό της νέας κρίσης στο λαό .

Τα σημάδια ήταν ήδη ορατά από την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Το υπουργείο Υγείας χαρακτήριζε ψεύτες του υγειονομικούς που κατήγγειλαν ελλείψεις σε αποτελεσματικά μέσα προστασίας. Επιπλέον, επέβαλλαν λογοκρισία, εξαφανίζοντας από τα δελτία ειδήσεων τις συνεντεύξεις και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, ενώ οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, αρνούνταν στους  υγειονομικούς  σε θετικά κρούσματα COVID-19 να κάνουν το διαγνωστικό test.

Οι πετυχημένες πρόσφατες πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 7 Απρίλη που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων των Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας , στις οποίες το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας ένωσε τη φωνή των εργατών του νομού με τις φωνές των υγειονομικών όλης της Ελλάδας , αποτέλεσαν «καρφί στο μάτι» της κυβέρνησης. Γι΄ αυτό και αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση με την φίμωση και την καταστολή όπως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με την παρουσία των ΜΑΤ.

Οι πετυχημένες συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων την Πρωτομαγιά που έκαναν τον γύρο του κόσμου, αντιμετωπίστηκαν με χολή και εχθρότητα από την κυβέρνηση και όσους ονειρεύονται μια κοινωνία με «φιμωμένους-υποταγμένους» εργαζόμενους και συνδικάτα –παραρτήματα της εργοδοσίας με πρότυπο την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ .

Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας έχουν μολυνθεί από τον φονικό ιό της επιχειρηματικής λειτουργίας και της λογικής του κόστους οφέλους που προωθεί η ΕΕ και υπηρετούνε οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της επιχειρηματικότητας στην υγεία. Νοσοκομεία επιχειρήσεις σαν αυτά που είδαμε να καταρρέουν στην πανδημία του κορονοϊού στα συστήματα υγείας «πρότυπο» της κυβέρνησης, στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και την Σουηδία και να γεμίζουν ομαδικούς τάφους στο κέντρο των μεγαλουπόλεων.

Αποτελούν κερδοφόρα πεδία ιδιωτικών επενδύσεων για τα «αρπακτικά» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που έμπασε στην υγεία ο αντιασφαλιστικός νόμος Βρούτση-Κατρούγκαλου. Γι’ αυτό και οι διοικήσεις των νοσοκομείων χρόνια τώρα σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στην δράση των ταξικών σωματείων, γι΄ αυτό προσπαθούν να εξαγοράσουν με αναθέσεις προϊσταμένων πρόθυμους υγειονομικούς που θα υπηρετήσουν τα σχέδια τους.

Καταδικάζουμε τις προκλητικές, πολιτικά στοχευμένες συνδικαλιστικές διώξεις των μελών του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Πρέβεζας . Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους.

Ενώνουμε για μια ακόμη φορά την φωνή μας με την φωνή των υγειονομικών που μάχονται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Η συνδικαλιστική δράση δε θα μπει στο γύψο!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ                                                           ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας: ”Με μεγαλύτερη ορμή προασπίζουμε τους εργαζομένοιυς μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η επίθεση”

Επόμενο Άρθρο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ: ”Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...