Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:20

Επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» – Πανηγυρικός Εσπερινός

Το απόγευμα της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Ν. Πρεβέζης, και παρά τις ειδικές συνθήκες, που όλοι γνωρίζουμε, τελέσθηκε με λαμπρότητα στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, Πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν του Πολιούχου της πόλης μας Αγίου Χαραλάμπους και Επιμνημόσυνη Δέηση προς τιμήν των Αγωνιστών-Ηρώων του 1821.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κ. Ιωάννης Γκογκοζώτος, Αντιστράτηγος της ΕΛΛΑΣ ε.α.- Δικηγόρος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Παχής, Δικηγόρος-Ιστορικός.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κ. Μάκης Χήτος- Κιάμος, η κυρία Ανδρέα Μπότσαρη, απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη, και η κυρία Ιωάννα Δικαίου, απόγονος της οικογένειας Γρηγορίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα.

Ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση προκάλεσε η έκθεση κειμηλίων του Μάρκου Μπότσαρη καθώς και η παρουσία μελών της «Ομάδας Αναβίωσης Μάρκος Μπότσαρης» με επικεφαλής την κυρία Μπότσαρη. Η κα Μπότσαρη, μάλιστα, φορούσε την αυθεντική Σουλιώτικη φορεσιά, την ποδιά και τα κοσμήματα της Χρυσούλας Καλογήρου, συζύγου του Μάρκου Μπότσαρη και κόρης του οπλαρχηγού Χρηστάκη Καλογήρου από την Καμαρίνα Πρέβεζας.

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή

ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Προηγούμενο Άρθρο

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Συλλυπητήριο μήνυμα για την Χρυσούλα Μπαλτά – Λαμπρακούλη

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...