Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 4:39

Επιστολή Πολιτιστικού Συλλόγου ”Πρέβεζα” για το κυκλοφοριακό της Πρέβεζας

Κύριε Πρόεδρε,

Το κυκλοφοριακό στην πόλη μας έχει γίνει ταυτόσημο της ασυδοσίας, της ανομίας, της συγκαλυμμένης απραξίας  των ελεγκτικών μηχανισμών και της αποδεδειγμένης αδυναμίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής – συνέχειας των προηγούμενων – να οργανώσει και να επιβάλει μια σωστή οδική συμπεριφορά στο Δήμο μας .

Αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα στην περιοχή μας . Αρκετά από αυτά με θανατηφόρα αποτελέσματα που αφυπνίζουν για λίγες μέρες τις συνειδήσεις και τα καθήκοντα των υπηρεσιών ελέγχου της κυκλοφορίας και μετά ακολουθεί η οδυνηρή αδράνειά τους ,που  εξοργίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών  για την υποκρισία τους μπροστά στην τραγική πραγματικότητα.

Σε μία από τις τελευταίες Επιτροπές Διαβούλευσης συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα, καταγράφηκαν ρεαλιστικά τα αίτια της κυκλοφοριακής « ζούγκλας », κυρίως μέσα στην πόλη και προτάθηκαν αυτονόητες, νόμιμες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις. Υπήρξε μάλιστα και η διαβεβαίωση του προέδρου της Επιτροπής για συζήτηση του σοβαρότατου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Τα τελευταία δυστυχήματα και ατυχήματα, κυρίως νεαρών συμπολιτών, δε μας αφήνουν πλέον περιθώρια εφησυχασμού, γι΄ αυτό  ζητάμε ΑΜΕΣΑ το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη   συνεδρίαση αυτή  προτείνουμε να παραστούν εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Πρέβεζας, ο Διοικητής της Αστυνομίας με τους επικεφαλής των τμημάτων  Τροχαίας και Ασφάλειας , η Λιμενάρχης, η Επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, οι πρόεδροι του Δικηγορικού και Ιατρικού Συλλόγου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και του Εμπορικού Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών  Επαγγελμάτων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου , τα ενεργά μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης καθώς και γονείς – όσοι το επιθυμούν – θυμάτων αυτής της αστείρευτης πληγής , μήπως και η οδύνη τους σας οδηγήσει να βάλετε φραγμό σε επόμενες τραγωδίες.

Προτείνουμε επίσης με πρωτοβουλία σας και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να καθαριστεί και να καταστεί λειτουργικό το εγκαταλελειμμένο χρόνια Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής – με τα εκπαιδευτικά αυτοκινητάκια και τα ποδήλατα να σκουριάζουν στις αποθήκες του – για να γίνει αυτό μια μόνιμη και με συνέχεια κυψέλη εκπαίδευσης των νέων της περιοχής ενάντια στην πιο ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ αιτία της πατρίδας μας.

Κύριε Πρόεδρε, ιεραρχήστε τα θέματα του Δ.Σ. με βάση τις αποφάσεις ( και την πιστή εφαρμογή τους ) που θα μειώσουν στο ελάχιστο και γιατί όχι να μηδενίσουν τους κινδύνους της ζωής και της υγείας  των δημοτών σας  και να είστε βέβαιος ότι θα σας το ανταποδώσουν και η συνείδησή σας και οι πολίτες.

Σε διαφορετική περίπτωση όσοι έχετε το θεσμικό καθήκον να σηκώσετε ανάχωμα στην πιο θανατηφόρα καθημερινή δραστηριότητα που είναι η επικίνδυνη κυκλοφορία και μένετε αδρανείς , θα είστε οι κύριοι υπεύθυνοι, χωρίς καμία δικαιολογία, για τους σοβαρούς τραυματισμούς και τους θανάτους συνανθρώπων μας που θα ακολουθήσουν στους δρόμους του Δήμου μας.                                 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ                                                 ΕΛΕΝΗ  ΜΙΧΑ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Εσπερινό ΓΕΛ Πρέβεζας-Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής

Επόμενο Άρθρο

Το DT&S (Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων) μετασχηματίζει ψηφιακά την διαδικασία αποκομιδής αποτσίγαρων για ανακύκλωση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...