Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ουσία των εντομοαπωθητικών μπορεί να «σκοτώσει» το στέλεχος του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Οι επιστήμονες των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακάλυψαν ότι το συστατικό που βρίσκεται σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα μπορεί να «σκοτώσει» το στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί την Covid-19, όπως μετέδωσε σήμερα το Sky News.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εν λόγω συστατικό, το Citriodiol, ενδέχεται να προσφέρει ένα νέο στρώμα προστασίας κατά της Covid-19, σύμφωνα με επιστήμονες του βρετανικού Εργαστηρίου Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, μετέδωσε το Sky News.

Το Citriodiol είναι ήδη γνωστό για την αποτελεσματική του δράση απέναντι σε άλλους τύπους κορωνοϊού.

Οι επιστήμονες των Ενόπων Δυνάμεων της Βρετανίας πραγματοποίησαν έρευνα για να διαπιστώσουν αν μπορεί το προϊόν αυτό να παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα έναντι της Covid-19, με τα αποτελέσματα αυτά να κυκλοφορούν την Τετάρτη.

Η εταιρεία που παράγει το Citriodiol πίστευε, επίσης, ότι θα μπορούσε να προσφέρει προστασία έναντι του νέου κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο σπρέι κουνουπιών δεν αποτελεί από μόνο του επαρκή προστασία και χρησιμοποιείται από τον στρατό στη Βρετανία ως πρόσθετο στρώμα μαζί με τις μάσκες, το καλό πλύσιμο χεριών και άλλες τεχνικές για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το Citriodiol παρασκευάζεται από λάδι φύλλων και κλαδιών του δέντρου ευκαλύπτου citriodora.

Πηγή :pronews.gr

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΡΘΡΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ | Γιώργος Νίτσας: «Με τη διαφθορά ή με την εντιμότητα; Αυτό είναι το πραγματικό πολιτικό δίλημμα.»

Η διαφθορά δεν είναι κανονικότητα. Είναι πολιτική επιλογή να...

Γιώργος Ντούσκας στο Ράδιο Πρέβεζα: «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται επανεκκίνηση και ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα» (video)

Το μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντούσκας, βρέθηκε...

Επανεκλογή Δημήτρη Σουμαλεύρη στην θέση του πρόεδρου του Ι.Σ Πρέβεζας

Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου ΠρέβεζαςΜετά...

Το Mini Market – Μανάβικο “Το Παραδοσιακό” αναζητά μόνιμη υπάλληλο

✨ Το Mini Market – Μανάβικο “Το Παραδοσιακό” μεγαλώνει...