Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 9:00

Επισκευές στις πληγείσες από τον σεισμό σχολικές μονάδες του Καναλακίου

Ο Δήμαρχος Πάργας και το Δημοτικό Συμβούλιο εύχονται μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους μαθητές.

Δυστυχώς το ξεκίνημα του φετινού σχολικού έτους δεν πραγματοποιείται με τις καλύτερες συνθήκες ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες της πόλης του Καναλακίου. Η Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, είναι ο φορέας που έχει αναλάβει την διαδικασία επισκευής των σχολείων της πόλης μετά τον σεισμό της 21 Μαρτίου. Άμεσα η ΚΤΥΠ ΑΕ προχώρησε στον έλεγχο, την μελέτη, και την δημοπράτηση για το έργο επισκευής των σχολείων ύψους 155.000 €. Η ανάδειξη του εργολάβου ολοκληρώθηκε στην αρχή του καλοκαιριού.

Δυστυχώς γραφειοκρατικές διαδικασίες, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου στις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και το ενδιαφέρον που επέδειξε το Υπουργείο Υποδομών, οδήγησαν στο χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι εργασίες να ξεκινήσουν από την ΚΤΥΠ ΑΕ στις αρχές Αυγούστου.

Σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων αποφασίστηκε το πλάνο λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πόλης έως το τέλος των εργασιών, καθώς και να γίνει κάθε ενέργεια που θα επισπεύσει την ολοκλήρωση της επισκευής τους το συντομότερο δυνατό.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου και το Γυμνάσιο θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, ενώ το ΓΕΛ Καναλακίου και το ΕΠΑΛ την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ημέρες ολοκλήρωσης των εργασιών σε 1ο Δημοτικό Καναλακίου και ΕΠΑΛ Καναλακίου αντίστοιχα.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Πρέβεζα αποχαιρετά δύο νέα παιδιά – Που και πότε θα γίνουν οι κηδείες

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...