Τρίτη 7 Απριλίου 2026 - 19:16

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Εκτελεσθέντες της Κρυοπηγής – Μ. Παρασκευή 2026

Με σεβασμό και βαθιά συγκίνηση, ο Δήμος Πρέβεζας και η Τοπική Κοινότητα Κρυοπηγής προσκαλούν το κοινό να τιμήσει τη μνήμη των 23 πατριωτών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944, στην Αγία Τριάδα Αγρινίου.

Η εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, και ώρα 10:30 π.μ. στην Κρυοπηγή, σε ένα κλίμα περισυλλογής και τιμής προς εκείνους που θυσιάστηκαν.

Η Μεγάλη Παρασκευή του 1944 αποτελεί μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές για την περιοχή, μια ημέρα που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη ως ημέρα πένθους και οδύνης. Οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα, όχι μόνο για τη θυσία του Χριστού, αλλά και για τους άδικα χαμένους ανθρώπους της κοινότητας.

Η παρουσία όλων αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Διοργάνωση:
Δήμος Πρέβεζας – Τοπική Κοινότητα Κρυοπηγής

Προηγούμενο Άρθρο

Πάσχα με Υπογραφή Γεύσης & Φαντασίας από το Praline Pastry

Επόμενο Άρθρο

Το Δικηγορικό Γραφείο Βασίλη Γιάπρου κρατά ζωντανό το έθιμο των «μπότιων» στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...