Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 11:24

Επιβεβαιώθηκε η αντίθεση του Δήμου Πάργας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην θέση Κρανιά

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας συζητήθηκε το θέμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Κρανιά που βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Πάργας και Ηγουμενίτσας. Αφού παρουσιάστηκαν τα πιο σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεση του στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών με δεδομένη την επιβάρυνση που θα υπάρχει στο  οικοσύστημα και το ευρύτερο περιβάλλον.

Αποφασίστηκε ο Δήμος να προχωρήσει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από την ευρύτερη περιοχή σε όλες τις ενέργειες  που θα συντελέσουν στην ματαίωση της εγκατάστασης με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ο Δήμος Πάργας με την δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας στην οποία έχει προχωρήσει είναι προφανές ότι τάσσεται υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με τρόπους όμως εφαρμογής που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στο περιβάλλον και το οικοσύστημα και που σε καμία περίπτωση δεν θα υποβαθμίζουν τις περιοχές εγκατάστασης.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Σημαντικές επιτυχίες για αθλητές του Ν.Ι.Ο Πρέβεζας στους Πανελλήνιους Αγώνες

Επόμενο Άρθρο

Άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας το Σάββατο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Νέα κινητοποίηση από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Συγκέντρωση στο παλιό ΚΤΕΛ και πορεία στην πόλη

Με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συλλόγων, φορέων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, […]