Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πρέβεζα – «Γίνεται Σπουδαία Δουλειά στην Ήπειρο» (video)

Ημερομηνία:

Σε ιδιαίτερα θερμό και ουσιαστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πρέβεζα, όπου και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας, καθώς και με αξιωματικούς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα Ρουαγιάλ, λίγο μετά τις 10:30, με κύριο στόχο την ανταλλαγή απόψεων, την αξιολόγηση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή και τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε η Αστυνομία στην Ήπειρο, κάνοντας λόγο για σπουδαία δουλειά σε πολλαπλά μέτωπα:

  • Καταπολέμηση της εγκληματικότητας, με πολυάριθμες συλλήψεις και εξαρθρώσεις οργανωμένων ομάδων, πολλές από τις οποίες οδήγησαν σε προφυλακίσεις.
  • Εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων, που έδειξαν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αστυνομικών δυνάμεων.
  • Μείωση της μικροεγκληματικότητας, η οποία καθημερινά ταλαιπωρεί τους πολίτες, με στοχευμένες παρεμβάσεις και αυξημένες περιπολίες.
  • Μεγάλες επιτυχίες στη δίωξη ναρκωτικών, με κατάσχεση σημαντικών ποσοτήτων και εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Υπουργός σε ένα θέμα που χαρακτήρισε «κοινωνική αποστολή της αστυνομίας»: την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Όπως σημείωσε, το τελευταίο ενάμιση έτος, δεκάδες θύματα βρίσκουν καθημερινά καταφύγιο και βοήθεια στις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής, γεγονός που αποδεικνύει την αλλαγή νοοτροπίας και την ανθρώπινη προσέγγιση των αστυνομικών.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και σε ζητήματα οδικής ασφάλειας, κάνοντας λόγο για μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους από οδηγούς δικύκλων, ενώ τόνισε την ανάγκη για αυστηρότερη επιτήρηση και αυστηρότερες ποινές σε περιπτώσεις παροχής ή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, θέματα που, όπως ανέφερε, έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Κλείνοντας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέλαβε την πλήρη στήριξη της Πολιτείας στην Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των πολιτών δεν αποτελεί απλώς καθήκον αλλά ηθική υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημέρωνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το κοινό γίνεται δικαστής: «Αθώος ή Ένοχος» στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης

Μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία που σπάει τα όρια της...

Σημαντική Θεσμική Διάκριση για την Πρέβεζα – Αντιπρόεδρος στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ο Γεώργιος Γιολδάσης

Μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την επιχειρηματική κοινότητα της...

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Πρέβεζα

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας διοργανώνουν...

Σπύρος Κυριάκης: 3 ακόμα σχολεία του νομού Πρεβέζης στο «Μαριέττα Γιαννάκου»

Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,  η σύμβαση...