Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 5:17

Επίσκεψη της Χριστίνας Κριτσιμά στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας

Επίσκεψη της Χριστίνας Κριτσιμά υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Πρέβεζας με τον συνδυασμό «Ανάπτυξη Τώρα» στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου κ. Αθανάσιος Αυδίκος και υπάλληλοι του Νοσοκομείου, όπου συζήτησαν διεξοδικά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στο πρώτο βασικό πρόβλημα που είναι το κτιριακό.

Το νοσοκομείο Πρέβεζας είναι κτισμένο το έτος 1969 με τις τότε απαιτήσεις, το οποίο δεν πληροί τις σημερινές προδιαγραφές ενός σύγχρονου νοσοκομείου. Ούτε και μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών με κάποιες πρόχειρες συντηρήσεις και επισκευές που μπορούν να γίνουν με τη χρηματοδότηση που έχει εξαγγελθεί από τον κ. Περιφερειάρχη.

Η βασικότερη και άμεση προτεραιότητα είναι η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.

Το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο με σημαντικότατες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και επιβάλλεται η άμεση πρόσληψη κυρίως σε ειδικότητες όπως παθολόγους, ορθοπεδικούς, χειρουργούς, καρδιολόγους, ουρολόγους, γυναικολόγους και πνευμονολόγους.

Ακόμα σε παραϊατρικό προσωπικό, όπως είναι ειδικότερα στα ακτινολογικά και μικροβιολογικά εργαστήρια και επίσης διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας που εξυπηρετεί πάνω από 30.000 μόνιμους κατοίκους, αριθμός που υπερδιπλασιάζεται κατά τους θερινούς μήνες, έχει αφεθεί από την Πολιτεία με το χρόνο να μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας.

Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και ειδικά η απερχόμενη, επέδειξαν πλήρη αδιαφορία, αδράνεια και ολιγωρία για το μείζον πρόβλημα του Νοσοκομείου και των πολιτών μας που αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γειτονικά νοσοκομεία ακόμα και για μικρά προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στην Πρέβεζα, αλλά δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες ιατρών.

Λέμε ΟΧΙ  στην απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας και δεσμευόμαστε ότι αφού οι πολίτες εμπιστευθούν με την ψήφο τους την «Ανάπτυξη Τώρα», ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας και θα απαιτήσουμε από την Πολιτεία:

Την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και

Την ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου που να εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών του Νομού Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

ΔΥΠΑ: Σήμερα η πληρωμή του μπόνους 300 ευρώ σε 1.790 μακροχρόνια ανέργους

Επόμενο Άρθρο

Βούλα Δήμα: ”Εκτιμώ ιδιαίτερα και εμπιστεύομαι τον Νίκο Γεωργάκο για αυτό και είμαι στο πλευρό του”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...