Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 20:51

Επίσκεψη σπουδαστών ΑΕΝ σε φορτηγό πλοίο στον εμπορικό λιμένα Πρέβεζας

Μετά από απόφαση του εκπαιδευτικού συμβουλίου της ΑΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και με τη συνοδεία καθηγητών Πλοιάρχών της σχολής πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών του 4ου έτους (120 σπουδαστές), στο φορτηγό πλοίο (bulk carrier) BOSPHORUS KING.

Οι σπουδαστές που σημειωτέον πολλοί από αυτούς αν και τελοιόφοιτοι,δεν έχουν καν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό ταξίδι όπως απαιτείται, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο μελλοντικό τους εργασιακό περιβάλλον, να μιλήσουν με επαγγελματίες ναυτικούς,να δουν πραγματικές επιχειρησιακές διαδικασίες (operation) καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης.

Τις προσεχείς ημέρες θα συνεχιστούν οι επισκέψεις, σε ώρες που καθορίζονται από το πλάνο εργασιών του πλοίου και για τα υπόλοιπα τμήματα των σπουδαστών δεδομένου ότι οι επισκέψεις γίνονται τμηματικά λόγω covid.

Ευελπιστούμε οτι επισκέψεις τέτοιου είδους θα καθιερωθούν μελλοντικά και οι σπουδαστές της σχολής θα αποκτήσουν ουσιαστική σχέση με το λιμένα και με τις διαδικασίες operation, σε πλοία (bulk carriers), μιας και μεγάλο ποσοστό τους θα απασχοληθεί σε πλοία τέτοιου είδους.

Από την πλευρά του εκπαιδευτικού συμβουλίου και των καθηγητών της σχολής να ευχαριστήσουμε το ναυτικό πρακτορείο του κ. Σαρδελή για την δυνατότητα  και για την εν γένει βοήθεια για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, καθώς και την πλοιοκτήτρια εταιρία πού αποκρίθηκε τόσο θετικά στο αίτημα μας Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον πλοίαρχο τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου που πρόθυμα ξενάγησαν και απάντησαν σε κάθε ερώτηση των σπουδαστών.

Βάσης Δημήτρης

Πλοίαρχος Α’ Ε.Ν 

Καθηγητής ΑΕΝ Πρέβεζας μέλος Εκπαιδευτικού συμβουλίου

Προηγούμενο Άρθρο

Τοποθετήθηκαν οι αποθηκευτικοί χώροι στο Σκοπευτήριο του Δήμου Ζηρού και σύντομα ξεκινά η λειτουργία του

Επόμενο Άρθρο

Εκδηλώσεις από τον Δήμο Πάργας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης: “ως πότε”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...