Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 10:18

Επίσκεψη σε δομές και φορείς ψυχικής υγείας από την υποψήφια βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στέλλα Βαρτελάτου

 Η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στέλλα Βαρτελάτου, επισκέφθηκε τις δομές και τους φορείς ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων της Πρέβεζα.

Αρχικά η κα Βαρτελάτου επισκέφθηκε το πολυδύναμο κέντρο του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα εκεί όπου συναντήθηκε με τον υπεύθυνο και όλους τους συνεργάτες.

Το Πολυδύναμο Κέντρο παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων άνω των 18 ετών (π.χ. άτομα με διπλή διάγνωση, άτομα εξαρτημένα σε παράνομες ή/και νόμιμες ουσίες, άτομα με εξαρτήσεις στο τζόγο/διαδίκτυο) και παραπέμπει σε εξειδικευμένες θεραπευτικές δομές ή δομές υγείας.

Ακολούθησε η επίσκεψη της υποψήφιας Βουλευτή στον ξενώνα ‘’Εστία’’ της Πρέβεζας, ο οποίος λειτουργεί από 3 Ιουλίου 2000.

Ο Ξενώνας ‘Εστία’ , ως μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης   δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ε.Π ‘Ψυχαργώς’ Α΄Φάση , το οποίο εκφράζει την προσπάθεια για ψυχιατρική μεταρρύθμιση που υλοποιείται στη χώρα μας και απευθύνεται σε εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που για κάποιους υποκειμενικούς ή αντικειμενικούς λόγους , είναι αποκλεισμένες ή κινδυνεύουν να αποκλεισθούν , απ’ οποιοδήποτε υγιές κομμάτι της φυσιολογικής ζωής.

Τελευταία επίσκεψη ήταν στον ΟΚΑΝΑ εκεί όπου συνάντησε τον υπεύθυνο ιατρό Μιχάλη Σπυρέλη και το προσωπικό της μονάδας.

Το ΟΚΑΝΑ δημιουργήθηκε το 2013 με σκοπό την πρόληψη της χρήσης και διάδοσης των ναρκωτικών, τη μείωση της βλάβης και τη θεραπεία, την επαγγελματική κατάρτιση και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων  ατόμων.

Μέχρι και πριν από λίγο διάστημα η δομή του ΟΚΑΝΑ της Πρέβεζας ήταν η μοναδική σε ολόκληρη την Ήπειρο και εξυπηρετούσε εκτός από εξαρτημένα άτομα από την Ήπειρο και άτομα από την Λευκάδα και τις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρέλη τα αποτελέσματα της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ μετά από 10 χρόνια έχει φέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς δεκάδες συνάνθρωποί μας κατάφεραν και ‘’ξέφυγαν’’ από την μάστιγα των ναρκωτικών.

‘’Οι  δομές και οι φορείς ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων των οποίων επισκέφθηκα λειτουργούν με καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, οι οποίοι εργάζονται με ενσυναίσθηση, επαγγελματισμό και προσωπικό χρόνο αντιμετωπίζουν τις ψυχικές ασθένειες και τις εξαρτίσεις αλλά και τις κοινωνικές ανισότητες που προκύπτουν μέσα από αυτές’’ δήλωσε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Στέλλα Βαρτελάτου. Για να συνεχίσει: ‘’Είναι αναγκαίο να αναγνωριστεί από όσους χαράσσουν πολιτικές υγείας, αλλά και ευρύτερες οικονομικές πολιτικές, ότι οι αυξημένες επενδύσεις στην ψυχική υγεία θα οδηγήσουν, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, σε θετικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη’’.

Site: stellavartelatou.gr

Facebook Page: StellaVartelatou

Προηγούμενο Άρθρο

Νέος φωτισμός στην παραλία Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Μια μοναδική χορωδιακή βραδιά στην Πρέβεζα – Η “Aρμονία” κυριαρχούσε παντού!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...