Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 16:50

Εξαιρετική συνεργασία Π.Υ. Πρέβεζας και ομάδας Πυρασφάλειας της Μαρίνας στην άσκηση ετοιμότητας (βίντεο-φωτογραφίες)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας στο λιμάνι της Πρέβεζας, το πρωΐ της Τρίτης η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. Πρέβεζας σε συνεργασία με την ομάδα πυρασφάλειας της επιχείρησης.

”Πρόκειται για μία εκ των δύο ασκήσεων που πραγματοποιεί η Π.Υ. Πρέβεζας και σκοπό έχει την εξοικείωση των πυροσβεστών με τον χώρο της Μαρίνας σε συνεργασία με την ομάδα πυρασφάλειας της Μαρίνας” δηλώνει στην κάμερα του onprevezawnews.gr ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας Γιώργος Γκούμας.

Πρόκειται για μία καινούρια επιχείρηση που έχει δημιουργεί στην Πρέβεζα, σύμφωνα με τον κ. Γκούμα ο οποίος τονίζει ότι το μέγεθος των εγκαταστάσεων είναι πολύ μεγάλο, ενώ παράλληλα υπάρχουν και πολλά σκάφη μέσα στα οποία διαμένουν τα πληρώματα και εγγυμονεί κινδύνους, για αυτό και θα πρέπει να υπάρχει μια διαρκείς επαγρύπνηση.

Το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας προέβλεπε η φωτιά να ξεκινά από τον χώρο που βρίσκεται το πρατήριο υγρών καυσίμων της Μαρίνας, όταν βυτιοφόρο έφυγε μετά την τροφοδοσία των δεξαμενών.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου αντιλήφθηκε σπινθήρα στις δεξαμενές, ενώ στην προσπάθειά του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εισέπνευσε καπνούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να υποστεί εγκαύματα.

Άμεσα άντρες της πυροσβεστικής, αλλά και της ομάδας πυρόσβεσης της Μαρίνας έφτασαν στο σημείο, όπου φορώντας ειδικές μπουκάλες οξυγόνου, τον τοποθέτησαν σε φορείο και στην συνέχεια τον μετέφεραν σε ασθενοφόρο, όπου οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Η άσκηση είχε αρκετές δυσκολίες, αφού έπρεπε να γίνουν όλα με προσεκτικές κινήσεις και συντονισμό, λόγω του ελλιμενισμού αρκετών τουριστικών σκαφών στην Μαρίνα.

Ο κ. Γκούμας ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην άσκηση, ενώ μιλώντας για την ομάδα πυρασφάλειας της Μαρίνας, τόνισε ότι το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό.

Για την άσκηση που πραγματοποιήθηκε έλαβαν μέρος 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άντρες πλήρωμα, καθώς και η ομάδα πυρασφάλειας της Μαρίνας Πρέβεζας.

την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας κ. Μικρούλης, ο διοικητής Π.Υ Πρέβεζας κ. Γκούμας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Πρέβεζας κ. Παππάς καθώς και εκπρόσωποι της Μαρίνας.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τις απαιτήσεις του Φορέα λειτουργίας της Μ.Ε.Α. Ηπείρου

Επόμενο Άρθρο

Κρίσιμο παιχνίδι για τον Φιλαθλητικό ΓΣ Πρέβεζας το Σάββατο στο ΔΑΚ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...