Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 13:05

Ενημέρωση Επιμελητηρίου Πρέβεζας: «Διαγραφή μη υπόχρεων εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ»

Η υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητήριου Πρέβεζας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο μέλος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας ότι στις 07/10/2022 παρέρχεται η εξάμηνη προθεσμία από την ψήφιση του Νόμου 4919/2022, με τον οποίο θεσπίστηκε νέο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία του μητρώου και των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 58 « εντός 6 μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Γ.Ε.ΜΗ και δεν είναι υπόχρεοι εγγραφής σε αυτό, εξαιρουμένων των αγροτικών συνεταιρισμών της παρ. 4 του άρθρου 16, διαγράφονται αυτοδίκαια από το Γ.Ε.ΜΗ….».
Τα μέλη που έχουν υποχρέωση εγγραφής αναφέρονται περιοριστικά στο άρθρο 16 του Ν. 4919/2022.

Όλα τα υπόλοιπα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων ή άτυπες μορφές νομικών προσώπων που δεν αναφέρονται στο άρθρο 16 του ανωτέρω νόμου, θα διαγραφούν αυτόματα από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Η υπηρεσία  Γ.Ε.ΜΗ εφιστά την προσοχή ιδιαίτερα σε όσους συμμετέχουν σε κοινωνίες δικαιώματα (ή κοινωνία κληρονόμων) για τους οποίους επίκειται η διαγραφή τους.

Κατόπιν των ανωτέρω καλείστε, εφόσον επιθυμείτε να παραμείνετε εγγεγραμμένοι στο Γ.Ε.ΜΗ, όπως προβείτε είτε σε επικαιροποίηση των στοιχείων σας στο Γ.Ε.ΜΗ ή σε επιλογή νομικής μορφής.

Για πληροφορίες ή οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε Δευτέρα – Παρασκευή, 8 π.μ-3 μ.μ., στο τηλέφωνο: 2682029414  (εσωτ. 13).


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

«Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά» Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές 23 – 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Επόμενο Άρθρο

Νέες συμμετοχές για τη Μελέτη Υγείας Ηπείρου από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Ζηρού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...