Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 13:35

Ενεργοί Πολίτες Κρανιάς: Είμαστε εθελοντές κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας και προσφέρουμε αφιλοκερδώς τις εργασίες μας για το κοινό όφελος όλων των Κρανιωτών

Η ομάδα των ενεργών πολιτών της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας του Δήμου Ζηρού, έχει ως σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του τόπου μας, είτε αυτή αφορά θέματα καθημερινότητας, είτε αφορά κοινωνική προσφορά σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, είτε αφορά την πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό περιβάλλον, είτε αφορά ανθρωπιστική βοήθεια στον συνάνθρωπό μας, είτε αφορά ευρύτερα θέματα ανάπτυξης της περιοχής μας.

Η ομάδα μας συστήθηκε το έτος 2021 και αριθμεί εξήντα ένα (61) μέλη.

Όλο αυτό το διάστημα η δράση και η λειτουργία της ομάδας είναι συλλογική και ανώνυμη γιατί δεν μας ενδιαφέρει η προβολή μας αλλά μόνο η παροχή βοήθειας προς τον συνάνθρωπό μας.

Σήμερα όμως και μετά την αδικαιολόγητη και άδικη επίθεση που δεχτήκαμε από τον δήμαρχο Ζηρού, τον κ. Καλαντζή, ο οποίος μας κατηγόρησε για ψεύδη και τοξικότητα, αναγκαζόμαστε να αναφερθούμε σε μερικές χαρακτηριστικές δράσεις μας για να τις γνωρίσει ο κόσμος, να φανεί ο σκοπός της λειτουργίας μας στην πράξη και να αποδειχθεί αν πράγματι είμαστε τοξικοί ή επιτελούμε κοινωνικό έργο.

Μερικές από τις δράσεις μας είναι:

  • Αγορά drone για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων και την πρόληψη του κινδύνου πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και για την επιτήρηση των πλημμυρικών φαινομένων κατά τους χειμερινούς μήνες.
  • Διάθεση δύο φορτηγών αγροτικών αυτοκινήτων 4 x 4, με την απαραίτητη τεχνική ανακατασκευή στα πρότυπα των αυτοκινήτων της Πολιτικής Προστασίας και τον εξοπλισμό τους, για να συνδράμουν στην πυρόσβεση.
  • Επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Κρανέας με αγορά του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και συντήρηση του κτιρίου από τα μέλη μας και την αδελφότητα Κρανιωτών Αθήνας.
  • Δωρεές τριών ειδικών ερπυστριοφόρων μηχανημάτων στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, στο ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας και στο ΕΚΑΒ Πρέβεζας.
  • Στοχευμένες ενέργειες για την ανάδειξη του χωριού μας και την προσέλκυση επισκεπτών.
  • Δωρεά υγειονομικού υλικού (μάσκες) κατά την περίοδο της πανδημίας στο ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας και Πρέβεζας καθώς και στις εκκλησιαστικές επιτροπές διαφόρων ενοριών.
  • Φροντίδα ευάλωτων και ευπαθών ατόμων του χωριού μας (ασθενείς, άποροι) στους οποίους παρέχουμε σίτιση και άλλα είδη πρώτης ανάγκης την περίοδο της ανάρρωσης τους.

Επιπλέον αυτών συμβάλουμε βοηθητικά στην επίλυση των θεμάτων του Τοπικού μας Συμβουλίου και αναλαμβάνουμε διάφορες δράσεις χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς να πληρωνόμαστε.

Συνεργαζόμαστε με όλους τους Συλλόγους του χωριού μας για την επίτευξη των στόχων τους.

Είμαστε εθελοντές κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας και προσφέρουμε αφιλοκερδώς τις εργασίες μας για το κοινό όφελος όλων των Κρανιωτών.

Οι δράσεις μας πραγματοποιούνται με οικονομική συνεισφορά των ίδιων των μελών της Ομάδας μας, η οποία βεβαίως δεν είναι ανεξάντλητη και δίνουμε πάντα προτεραιότητα τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Τώρα που γνωρίσατε ποιοι είμαστε, τι έχουμε κάνει και τι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, μπορείτε ελεύθερα να συμπεράνετε αν η δράση μας είναι τοξική, ψεύτικη και γίνεται για δόλιο σκοπό όπως μας κατηγόρησε ο κ. Καλαντζής.

Εμείς πάντως ευχόμαστε να συγκροτηθούν και άλλες τέτοιες ομάδες στον Δήμο Ζηρού με αντίστοιχη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ας τις κατηγορήσει και αυτές ο κ. Καλαντζής για τοξικότητα.

Ο δικός μας στόχος είναι να δυναμώσουμε κι άλλο για να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα στον τόπο μας και γι’ αυτό καλούμε τους απανταχού Κρανιώτες να πλαισιώσουν την Ομάδα μας και να γίνουν Ενεργοί Πολίτες της Τοπικής Κοινότητας Κρανέας για το καλό όλων μας.

Προηγούμενο Άρθρο

Market Pass: Ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου οι πληρωμές

Επόμενο Άρθρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του Νίκου Ζαχαριά στην Πάργα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...