Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 21:34

Ενέργειες από το Δήμο Πρέβεζας για την προβολή της περιοχής ενόψει της θερινής περιόδου

Την συμμετοχή και ανάδειξη της Πρέβεζας σε όλες τις εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή στις αγορές προέλευσης επισκεπτών, ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος.

Οπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Γεωργάκος, ο Δήμος Πρέβεζας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας αφού συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση με τη φυσική ομορφιά του τοπίου και τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία με τις αναβαθμισμένες υποδομές φιλοξενίας και υγειονομικής κάλυψης.

Είμαστε παράλληλα στη διάθεσή σας, επισημαίνει ο Δήμαρχος Πρέβεζας, και αναμένουμε από εσάς κατευθύνσεις ώστε στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής για την επόμενη ημέρα στον ελληνικό τουρισμό, να συντονίσουμε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς τις ενέργειές μας στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση στοχευμένων κινήσεων για την παράταση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση ειδικού τουρισμού στην Πρέβεζα και σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, ώστε να διασωθεί ικανό μέρος της τουριστικής κίνησης.

Την ίδια στιγμή, εκτός από την παραπάνω ενέργεια που γίνεται για πρώτη φορά, ο Δήμος Πρέβεζας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να οργανώσει τον διάλογο σε τοπικό επίπεδο για την προστασία του τουριστικού προϊόντος και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην εστίαση και τον τουρισμό στη φετινή δύσκολη συγκυρία.

Οπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος  Γεωργάκος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σημαντικές συσκέψεις. Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσει αντίστοιχη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ξενοδόχων. Επόμενο βήμα θα είναι η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης προκειμένου οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και οι επαγγελματίες του χώρου να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Προηγούμενο Άρθρο

Καθορισμός ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση μαθητών σεισμοπλήκτων περιοχών του Δήμου Πάργας 2019

Επόμενο Άρθρο

Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας (Π.Σ.Ο.Π.Π) με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών για το 2020

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...