Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 7:56

Ελισάβετ Αγόρου: Κυκλοφόρησε την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο ”Καθρέφτης”

Την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο ”Καθρέφτης” κυκλοφόρησε η Πρεβεζάνα παιδαγωγός Ελισάβετ Αγόρου από τις εκδόσεις Ποιείν.

Η νεαρή παιδαγωγός ήδη έχει ετοιμάσει την επόμενη δουλειά της. Πρόκειται για ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο «Τα παράθυρα του Πάρη και ο χαμογελοκλέφτης», από τις Εκδόσεις Άρωμα.

Καθρέφτης

Ο καθρέφτης είναι αυτά που κοιτούμε και όσα φοβόμαστε να κοιτάξουμε. Εκεί αντανακλώνται οι ευχές και οι ελπίδες μας και κάμπτονται οι αντιστάσεις. Είναι όσα τρέμουμε να αντικρίσουμε και κάποτε όσα με μανία ποθούμε να δούμε.

Είναι το καθρέφτισμα των άλλων που αλλάζει το είδωλό μας και οι προσμονές μας που ψάχνουν κάπου να πιαστούν. Στη ζωή μας γινόμαστε ο καθρέφτης των άλλων και από εκείνους ζητούμε να μας δείξουν τον εαυτό μας. Το κοίταγμα του ψυχικού μας καθρέφτη είναι για μένα πράξη βαθιά προσωπική, υπαρξιακή και μεταφυσική. Είναι το μέρος που αναζητούμε εκείνο που λείπει από την ολότητα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε πάνω στο σμίξιμο του παφλασμού των κυμάτων με το καλοκαίρι, ένα μεσημέρι του Αυγούστου στην Πρέβεζα. Η πόλη στην αγκαλιά του Αμβρακικού κόλπου, έμελλε να αποτελέσει την πρώτη πηγή έμπνευσής της. Από μικρή ζωγράφιζε συναισθήματα με τα ποιήματά της και με μικρά κείμενα που μοιραζόταν με καλούς φίλους. Σπούδασε στα Ιωάννινα, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και ένωσε έτσι την αγάπη της για τη γνώση και τη δημιουργία με τη ζωή.

Έχει εξειδικευτεί σε διάφορους κλάδους των Επιστημών της Αγωγής καθώς μότο της αποτελεί η φράση: «Η μόρφωση δε σταματά ποτέ!». Ζει μόνιμα στην Αθήνα όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός, ενώ ολοκληρώνει τις σπουδές της για την απόκτηση του μεταπτυχιακού της διπλώματος στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αρθρογραφεί περιστασιακά σε ιστότοπους ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και συνεχίζει, σε πείσμα των καιρών, να ονειρεύεται.

Ο «Καθρέφτης» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή από τις Εκδόσεις Ποιείν και σε λίγους μήνες ακολουθεί η έκδοση του πρώτου της παιδικού παραμυθιού «Τα παράθυρα του Πάρη και ο χαμογελοκλέφτης», από τις Εκδόσεις Άρωμα.

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Πρέβεζας: Σε επιφυλακή λόγω καύσωνα

Επόμενο Άρθρο

Σε επιφυλακή η ΛΕΚ Πρέβεζας λόγω επικινδυνότητας για φωτιά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...