Ελεύθερες μετακινήσεις μόνο εντός Δήμου και έως 21.00 – Επιτρέπεται το ψάρεμα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι

Ημερομηνία:

spot_img

Βγείτε ελεύθερα αλλά εντός δήμου αλλά μέχρι τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό που έχει ζητήσει η κυβέρνηση και έχει προαναγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος εισηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν σήμερα (19.03.2021) για τα μέτρα που θα φέρουν χαλάρωση του lockdown και αλλαγή του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα είναι το πρώτο από τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά σε όλη τη χώρα και τα Σαββατοκύριακα στις 21:00 το βράδυ και θα τελειώνει στις 05:00 το επόμενο πρωί. Μόνο που η ανατροπή έρχεται στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο.

Τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown θα ανακοινωθούν σήμερα στις 18:30 (σ.σ. θα υπάρξει καθυστέρηση) στην καθιερωμένη ενημέρωση. Παρών μάλιστα θα είναι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος και θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα.

Η Επιτροπή των ειδικών εισηγείται αλλαγές που αφορούν εκτός από το ωράριο εξόδου τα Σαββατοκύριακα και στη δυνατότητα περιπάτων και αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους.

Από αύριο λοιπόν: 

-η απαγόρευση της κυκλοφορίας επανέρχεται στις 21:00 αντί για τις 19:00

-ο κωδικός “6” στα SMS θα χρησιμοποιείται πλέον μόνο για μετακίνηση εντός δήμου και όχι με τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων.

Θα επιτραπεί επίσης το ψάρεμα μόνο όμως εντός δήμου, δεν υπάρχει πληροφορία για το τι θα γίνει με το κυνήγι.

Παράλληλα υπάρχει εισήγηση να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους οι παιδικές χαρές και οι αρχαιολογικοί χώροι, ώστε ο κόσμος να μην μαζεύεται σε σπίτια, όπου υπάρχει υπερμετάδοση του ιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, μπορεί να γίνει και από αύριο Σάββατο (20.03.2021), αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο δεδομένου πως δεν θα υπάρχει χρόνος για να κλειστούν τα ραντεβού.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΓΑ ΕΥΑΘΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Δεν έρχεσαι απλά για προπόνηση – Έρχεσαι για να αλλάξεις

🔥 ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΣΩΜΑ.🔥 ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.🔥 ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.Η νέα αθλητική...

“Αφιερωμένο στον ένοικο των Δομών μας, για το αδόκητο “φευγιό του” στις 10 Αυγούστου 2026”

“Καλοί μου άνθρωποι,ακούστε με…. Κακός δεν είμαι! Ελάτε σιγά,σιγά να...

Δήμος Ζηρού: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια των δύο πιλότων στην Τανάγρα

Ο Δήμος Ζηρού εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για...

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΑ 12α «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» (video-pics)

Η Πρέβεζα πλημμύρισε από δρομείς – Μικροί και μεγάλοι...