Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 21:32

Εκπληκτική η εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Πρέβεζας με τίτλο “Ζάλογγο Χοροστάσι Λευτεριάς και Θυσίας”

Στους πρόποδες του Ζαλόγγου πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Σύνοδο και την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης μια εκπληκτική μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Ζάλογγο Χοροστάσι Λευτεριάς και Θυσίας”, η οποία ήταν αφιερωμένη στην θυσία των Σουλιωτισσών και εντάσσονταν στις δράσεις μνήμης και τιμής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο Βουλευτής Ν.Δ Ν. Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Χρήστος Γούσης, οι αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης, Δ.Ε Ζαλόγγου Γιώργος Σαρηγιάννογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πρέβεζας Δημήτρης Παππάς, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Πριν την εκδήλωση οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ιερά Μονή του Αγ. Δημητρίου από την Ηγουμένη και τις μοναχές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Δρ. Ιστορίας, αρχειονόμου και προϊστάμενου των ΓΑΚ Πρέβεζας Σπύρου Σκλαβενίτη, ο οποίος μίλησε για την ιστορική θυσία των Σουλιωτισσών από τον Ιερό Βράχο του Ζαλλόγου, κάνοντας ταυτόχρονα και μία αναδρομή στις ηρωϊκές μάχες των Ελλήνων.

Ακολούθησε ο Χορός ψαλτών “Chorus Nicopolitanus” που απήγγειλαν εκκλησιαστικούς ήχους.

Αμέσως μετά σειρά είχε το Φωνητικό σύνολο παραδοσιακής μουσικής με τον μαέστρο και μουσικό Μιχάλη Ζάμπα να τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια, αφιερωμένα στους Σουλιώτες.

Το φωνητικό σύνολο συνόδευσε η Ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Η βραδιά έκλεισε με το σύνολο μουσικής δωματίου υπό την διεύθυνση του Γιώργου Χλίτσιου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο Μιχάλης Ζάμπας, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο πολιτισμολόγος Παναγιώτης Τζόκας.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε άπαντες για την βοήθεια που προσέφεραν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μουσική εκδήλωση.

Προηγούμενο Άρθρο

Μέτρα προστασίας για το Νοσοκομείο Πρέβεζας – Τι ισχύει

Επόμενο Άρθρο

Ξεκινά η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...