Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 1:41

Εκπληκτικές εκδόσεις για την αποπεράτωση του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Πρέβεζας

Στην 10η έκδοση βιβλίου προχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Πρέβεζας, με συγγραφέα τον Αρχιμανδρίτη Ιωήλ Νικολάου.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο ”Ιδέες και Πρόσωπα, Σκέψεις και Γεγονότα” που μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το Ιερό Ναό στην Πρέβεζα είτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας στην τιμή των 5 ευρώ, τα οποία δίνονται για την αποπεράτωση των εργασιών του Ιερού Ναού.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωήλ Νικολάου

Ήδη όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον αρχιμανδρίτη π. Ιωήλ, οι πέντε πρώτες εκδόσεις έχουν εξαντληθεί με σκέψεις για επανέκδοση όλων των βιβλίων.

Και σε αυτή την έκδοση το προλογικό σημείωμα είναι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Προλογικό Σημείωμα:

Μέσα στη δραματική εποχή μας, ο πλούτος σε ανέσεις και υλικά αγαθά συναγωνίζονται τη φτώχεια σε πνευματική ζωή, η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη την κατακόρυφη πτώση των ηθικών αξιών, η μετ’ αλλήλων κοινωνία και συναναστροφή της διαδικτυακή εικονική πραγματικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι ακυβέρνητοι παρασύρονται όλο και περισσότερο σε δρόμους και μονοπάτια, που ξεμακραίνουν από τα σκηνώματα του Θεού.

Άλλα μονοπάτια είναι δελεαστικά: αυτά που οδηγούν εκεί όπου κυριαρχεί ο ατομισμός, η λατρεία της ύλης, των παντός είδους ειδώλων, των αισθήσεων,  απουσία ιδανικών και ευγενικών στόχων, η αδιαφορία για την αλήθεια, την αγάπη, την καθαρότητα.

Είναι ανάγκη:

  • Να θραύσουμε το κέλυφος, την επιφάνεια της χριστιανικής ζωής και να περάσουμε στην ουσία της, το βάθος της.
  • Να δημιουργήσουμε μια προσωπική και στενή γνωριμία με τη ζωή της ” εν πνεύματι και αληθεία λατρείας”. Εκεί όπου στρώνεται το τραπέζι της αγάπης του Θεού και αρδεύονται οι ψυχές από τον ποταμό της Θείας Χάριτος.

Αυτό τον στόχο έχει ο ακάματος π. Ιωήλ με την έκδοση του 10ου αυτού βιβλίου του, η κυκλοφορία του οποίου θα ενισχύσει την αποπεράτωση του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου στην Πρέβεζα.

Με τη σμίλη του λόγου του σμιλεύει και τη βελόνα της πένας κεντά στις ψυχές το πρόσωπο του Θεανθρώπου, σπείροντας ως καλός σπορέας τον κόκκο του σιναπιού και ελπίζοντας ότι, όπως στην σχετική παραβολή, ο σπόρος αυτός θα αυξηθεί και θα γίνει μεγάλο δέντρο, όπου οι ψυχές θα κάνουν φωλιές στα κλαδιά του (Λουκ. 13,19), θα γίνει το αγαθό εκείνο δέντρο που θα δώσει καρπούς καλούς (Ματθ. 7,17).

Ο Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Χρυσόστομος.

Δείτε όλες τις εκδόσεις

Η σελίδα στο Facebook του Ιερού Ναού Αγ. Νεκταρίου Πρέβεζας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Φ.Γ.Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – Ε.Α ΛΑΡΙΣΗΣ Live Streaming από το onprevezanews.gr

Επόμενο Άρθρο

Με το δεξί μπήκε το 2022 για τον ΠΑΣ Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...