Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 17:18

Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας έτους 2023

Στα πλαίσια της ουσιαστικής μέριμνας του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος, σας ενημερώνουμε για την οργάνωση της  Εκπαίδευσης της Ομάδας Αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου ή εναλλακτικά την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, σε περίπτωση ανωτέρας βίας  και θα αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος με σκοπό την προετοιμασία της Ομάδας για την αποτροπή και την τυχόν αντιμετώπιση Θαλάσσιας ρύπανσης.

Η εν λόγω Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε αυτά τα θέματα Εταιρεία “ΜΕΤΟΠΗ Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος” ενώ μπορούν να την παρακολουθήσουν και όσοι πολίτες το επιθυμούν, ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας σε εξοπλισμό αντιρρύπανσης, αλλά και για τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν όταν και εάν προκύψει πραγματικό συμβάν θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή μας.

Το πρόγραμμα της Εκπαιδεύσεως περιγράφεται ως ακολούθως:

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 (ή εναλλακτικά Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, σε περίπτωση ανωτέρας βίας ).

Θεωρητική Εκπαίδευση  – ( 09:00 έως 11:00 )

Η θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο ενδιαίτησης του Συλλόγου Φορτοεκφορτωτών – Λιμενεργατών Πρέβεζας και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

  • Γενικά στοιχεία οργάνωσης για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης
  • Ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα.
  • Παρουσίαση του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας και των υπόλοιπων υπόχρεων εγκαταστάσεων στην περιοχή.
  • Διαδικασίες χρήσεως των πλωτών φραγμάτων με έμφαση στην αγκύρωσή τους. Ανάλυση συνεπειών στην περίπτωση που δεν επιλεγεί η εφαρμογή της συγκεκριμένης διαδικασίας.
  • Διαδικασίες χρήσεως των απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών και επιλογή του κατάλληλου υλικού ανάλογα με το περιστατικό.
  • Σημαντικά στιγμιότυπα από την προηγούμενη Άσκηση Αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας.
  • Προβολή Οπτικοακουστικού υλικού με Άσκηση άλλου οργανωμένου φορέα, ο οποίος και αυτός διαθέτει δικά του υλικά, μέσα και προσωπικό.
  • Άσκηση επί χάρτου με σενάριο την διαρροή πετρελαιοειδών αποβλήτων στη θάλασσα.
  • Διάλογος/συζήτηση.
Προηγούμενο Άρθρο

Αρωγή στη Δομή Φιλοξενίας Παιδιών στην Ιερά Μονή Ντουραχάνη Ιωαννίνων, από τον Όμιλο για την UNESCO Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

ΔΕΥΑ Πρέβεζας – Λήξη δεύτερης παράτασης ρύθμισης οφειλών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...