Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 14:22

Εκλογές ΕΝΠΕ: Νικητής με σαρωτική διαφορά ο Τζιτζικώστας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η παράταξη του  “Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας”, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αναδείχτηκε πρώτη με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Από την περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες και των 4 νομών, ενώ επίσης από το νομό Πρέβεζας και ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Ανάπτυξης Τάσος Δράκος.

Ειδικότερα, η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα πήρε το 78,9% των ψήφων στην ΕΝΠΕ, κερδίζοντας 9 έδρες.

Εκλογές Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ): Η πρώτη έδρα στην ιστορία της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ

Την έκπληξη στις φετινές εκλογές της ΕΝΠΕ έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) η οποία για πρώτη φορά κέρδισε 1 έδρα, με ποσοστό 4,2%.

Aκολούθως, από μια έδρα έλαβαν οι παρατάξεις «Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με ποσοστό 11,1% (ΠΑΣΟΚ), η «Περιφερειακή Συνεργασία» με ποσοστό 6% (ΣΥΡΙΖΑ).

Εκπρόσωπος του «Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Κινήματος» θα είναι ο Βαγγέλης Αλμπάνης, της Περιφερειακής Συνεργασίας ο Γιώργος Ιωακειμίδης και της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Οι αρχαιρεσίες για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΕΝΠΕ θα πραγματοποιηθούν αύριο στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης. Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο συναποτελούν οι 12 εκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι και οι 13 περιφερειάρχες της χώρας.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ό Σύλλογος Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα

Επόμενο Άρθρο

Ασταμάτητη η ομάδα κορασίδων του ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Γ Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ για μια ακόμη φορά 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...