Εκλογές ΕΝΠΕ: Νικητής με σαρωτική διαφορά ο Τζιτζικώστας

Ημερομηνία:

spot_img

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και η παράταξη του  “Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας”, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, αναδείχτηκε πρώτη με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Από την περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες και των 4 νομών, ενώ επίσης από το νομό Πρέβεζας και ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Ανάπτυξης Τάσος Δράκος.

Ειδικότερα, η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα πήρε το 78,9% των ψήφων στην ΕΝΠΕ, κερδίζοντας 9 έδρες.

Εκλογές Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ): Η πρώτη έδρα στην ιστορία της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ

Την έκπληξη στις φετινές εκλογές της ΕΝΠΕ έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) η οποία για πρώτη φορά κέρδισε 1 έδρα, με ποσοστό 4,2%.

Aκολούθως, από μια έδρα έλαβαν οι παρατάξεις «Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με ποσοστό 11,1% (ΠΑΣΟΚ), η «Περιφερειακή Συνεργασία» με ποσοστό 6% (ΣΥΡΙΖΑ).

Εκπρόσωπος του «Περιφερειακού Αυτοδιοικητικού Κινήματος» θα είναι ο Βαγγέλης Αλμπάνης, της Περιφερειακής Συνεργασίας ο Γιώργος Ιωακειμίδης και της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Οι αρχαιρεσίες για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΕΝΠΕ θα πραγματοποιηθούν αύριο στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης. Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο συναποτελούν οι 12 εκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι και οι 13 περιφερειάρχες της χώρας.

 

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δήμαρχος Πρέβεζας στο 3rd Digital Beach Summit 2026: «Η Πρέβεζα διεκδικεί να είναι μέρος της μεγάλης αλλαγής»

Τον ρόλο της Πρέβεζας ως ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς και...

CIVITEC στο 3rd Digital Beach Summit: Η Ευρώπη φέρνει την ψηφιακή συμμετοχή πιο κοντά στον πολίτη

Πώς μπορεί η τεχνολογία να κάνει τη δημόσια διοίκηση...

Γιώργος Νίτσας: «Δύο χάρτες, μία πραγματική πολιτική γης για την Πρέβεζα – Καμία δημιουργία τετελεσμένων στα Ο.Τ. 159 και 160»

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των φορέων, συμμετείχα στη σύσκεψη για...

Έκτακτη σύγκληση του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Πρέβεζας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Έκτακτα συγκλήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026 και ώρα...