Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 6:23

Εκδήλωση με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας – Δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών

Η σπουδαιότητα της πρόληψης τονίστηκε στην ανοιχτή εκδήλωση της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Πρέβεζας με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στον χώρο του ιδρύματος.

Η κα Γεωργάκη Δήμητρα, Προϊσταμένη Μαιευτικής Κλινικής και η κα Αυδίκου Ελένη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» και σημείωσαν ότι απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες 50 έως 69 ετών και παρέχει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, δωρεάν εξέταση σε ειδικό γιατρό και δωρεάν υπερηχογράφημα. Οι ίδιες εξήγησαν ότι με άυλη συνταγογράφηση το ραντεβού για μαστογραφία γίνεται μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

“Το μήνυμα είναι να κάνουμε τη μαστογραφία αλλά δεν ξεχνάμε να κάνουμε και την αυτοεξέταση μαστού ανά τακτά χρονικά διαστήματα” ανέφεραν τα στελέχη της κλινικής και κάλεσαν όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας να θέσουν την πρόληψη ως προτεραιότητα.

Στην εκδήλωση που χαιρετισμό απηύθυνε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Σκανδάλης προβλήθηκε και σχετικό βίντεο, ενώ έγινε επίδειξη αυτοεξέτασης μαστού από τις μαίες προς όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Έγκριση σχεδίου σύμβασης για την «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Νικ. Σκουφά»

Επόμενο Άρθρο

Αγιασμός στην ΑΕΝ από τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...