Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 3:26

Ειδικοί: «Διαβατήριο» το self test για άνοιγμα σχολείων 5/4 και λιανεμπορίου 12/4

Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση για να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο: το αρνητικό self test μια φορά την εβδομάδα!

Η σημερινή (26.03.2021) συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών τελείωσε χωρίς εισηγήσεις και χωρίς αποφάσεις. Το μοναδικό που αποφάσισαν είναι πως θα… αποφασίσουν οριστικά για σχολεία και λιανεμπόριο στη συνεδρίαση της άλλης εβδομάδα.

Σε πρώτη φάση, πάντως, οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου. Αυτό, όμως, αφορά μόνο γυμνάσια και λύκεια. Είναι θετικοί, επίσης, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 12 Απριλίου.

Για το άνοιγμα αυτό, όμως υπάρχει μια μεγάλη προϋπόθεση: Μια φορά την εβδομάδα οι μαθητές αλλά και οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες να έχουν αρνητικό self test, όπως σας είχε ενημερώσει νωρίτερα το newsit.gr. Το σενάριο που εξετάζεται, όσον αφορά στα σχολεία, είναι να γίνονται τα τεστ στους μαθητές κάθε Δευτέρα.

Η πρόταση για άνοιγμα των σχολείων την 5η Απριλίου με τεστ είναι του υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα υπουργεία που έκαναν προτάσεις στην επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τα self test που θα παίρνει ο κάθε πολίτης δωρεάν (ένα την εβδομάδα) από τα φαρμακεία, θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές Απριλίου.

Την άλλη εβδομάδα θα κριθεί και το αν θα επιτραπούν οι ελεύθερες μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, με αυτοκίνητο, κάτι που είναι επιθυμία της κυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση της κυβέρνησης είναι οι επιχειρήσεις που έχουν εμφανίσει υπερκέρδη το τελευταίο διάστημα, όπως πχ. τα σούπερ μάρκετ, εκτός από τα τέσσερα δωρεάν self test που δικαιούνται οι εργαζόμενοι από το κράτος, να κάνουν στους εργαζόμενούς τους, με δαπάνη της εταιρίας, τεστ ανά δυο μέρες.

Προηγούμενο Άρθρο

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (29/03-04/042021)

Επόμενο Άρθρο

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 70 έως 74 ετών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...