Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 5:19

Εθνικές εκλογές: Διάλυση Βουλής στις 10 Μαρτίου και εκλογές στις 9 Απριλίου

Ολόκληρη η χώρα ζει εδώ και αρκετό καιρό σε μία μακρά προεκλογική περίοδο με κανέναν να μην γνωρίζει μέχρι και σήμερα την ακριβή ημερομηνία των Εθνικών Εκλογών.

Μέχρι στιγμής το μοναδικό κόμμα που έχει ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι το ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσουν και τα δικά τους σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Οι πληροφορίες του onprevezanews.gr, προερχόμενες από κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου και εκλογές στις 9 Απριλίου.

Κάτι τέτοιο είχε αφήσει να υπονοηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στις αρχές Ιανουαρίου και πιο συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης είχε αναφέρει: ”στην περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν τον Απρίλιο, η διάλυση της Βουλής θα πρέπει να γίνει στις αρχές με μέσα Μαρτίου. Μάλιστα, τόνισε ότι οι πρώτες κάλπες είναι αυτές που θα κρίνουν την πρωτιά, αλλά και το πόσο κοντά θα βρίσκεσαι στην αυτοδυναμία”.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι βουλευτές (μη εκλεγμένοι) θα έχουν ελάχιστο χρόνο στην διάθεσή τους, προκειμένου να ”οργώσουν” τις εκλογικές τους περιφέρειας με αποτέλεσμα οι εν ενεργεία βουλευτές να έχουν ένα προβάδισμα, αφού οι περισσότεροι ήδη καθημερινά βρίσκονται με ψηφοφόρους και φίλους τους και συζητούν μαζί τους την επόμενη ημέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη μαζί με τους συνεργάτες του έχουν φτιάξει την προεκλογική ατζέντα, δηλαδή που θα μεταβεί ο αρχηγός της Ν.Δ προκειμένου να πραγματοποιήσει πολιτικές  συγκεντρώσεις και ομιλίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις προεκλογικές εξορμήσεις τους στην Ελληνική περιφέρεια.

Προηγούμενο Άρθρο

Νέες θέσεις εργασίας στην Foppen (δείτε τις θέσεις)

Επόμενο Άρθρο

«Παίζει» για «εκλογικός περιφερειάρχης» της Ν.Δ. στην Αττική ο Γιώργος Κατσαούνος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...