Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 21:27

Εθνικές εκλογές: Δήλωση της Μαρίας Τζίμα για την συνέντευξη τύπου του διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας

Δήλωση της Μαρίας Τζίμα, προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας, πρώην νοσηλεύτρια και πρώην προέδρου του συλλόγου εργαζομένων Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, και υποψήφια βουλευτή Πρέβεζας του ΚΚΕ, σχετικά με την συνέντευξη τύπου του διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας:

« 1.    Ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας όπως και κάθε διοικητής αποτελεί πολιτικό γρανάζι του αστικού κράτους το οποίο ξεκινά από την πολιτική ηγεσία και φτάνει μέχρι τους διοικητές των νοσοκομείων, διευθυντές νοσηλευτικής υπηρεσίας κ.ο.κ . Αυτός ο μηχανισμός με ευρωπαϊκή κατεύθυνση όλα τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησε μία πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας και ξεζουμισματος των εργαζομένων στη λογική κόστους -οφέλους. Όλες οι κυβερνήσεις ειδικά από το 2010 και μετά βάλανε το λιθαράκι τους σε αυτό το οικοδόμημα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατήργησαν χιλιάδες οργανικές θέσεις, μείωσαν μισθούς, μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση και κατάργησαν μια σειρά κεκτημένα που είχαν οι υγειονομικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης αφήνοντας τους εργαζόμενους να εξοντωθούν βιολογικά στη βάρδια, εισήγαγε τα θεραπευτικά πρωτόκολλα DRGs, και συνέστησε νοσοκομεία, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης. Τώρα η ΝΔ, ήρθε ξανά με τη σειρά της να σαρώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε υλοποιώντας την πολιτική των ΣΔΙΤ.

Όλα αυτά τα χρόνια οι εκλεγμένοι βουλευτές του Νομού τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφοροποιήθηκαν καθόλου από αυτή την πολιτική.Ψήφισαν όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που τελικά έφεραν το νοσοκομείο Πρέβεζας σε αυτή την κατάσταση. Γι’ αυτό και τα δάκρυα τους είναι και όψιμα και κροκοδείλια.

  1. Ο διοικητής του νοσοκομείου ανερυθρίαστα απέδειξε με αριθμούς πόσο ικανός είναι στο ξεζούμισματων εργαζομένων, γιατί η λογική ότι παράγω έργο με λίγα χρήματα σημαίνει ότι εξοντώνω τους εργαζόμενους. Υπεραξία το λένε αυτό! Επίσης, αυτό που ισχυρίστηκε για την στελέχωση του νοσοκομείου ότι δεν φέρει ευθύνη η αλήθεια είναι ότι φέρει μεγάλες πολιτικές ευθύνες γιατί και ο ίδιος ως διοικητής πρωτοστατεί σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και μάλιστα με πολύ καλή βαθμολογία.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι κάτοικοι του νομού είναι τα εξιλαστήρια θύματα αυτής της πολιτικής και των πολιτικών προσώπων που τα υπηρετούν. Είναι αυτοί που ψάχνουν γιατρό και δεν τον βρίσκουν, και που αν δεν χρυσοπληρώσουν μπορεί και να πεθάνουν ελλείψει αναγκαίας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Για αυτό οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πρέβεζας έχουν κάθε λόγο εμπιστεύονται το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές σήμερα στην κάλπη και αύριο στο κίνημα και τους δρόμους. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα ζητήματα υγείας θα πρέπει να αποτελέσουν για τους Πρεβεζάνους και τις Πρεβεζάνες κριτήριο ψήφου, ψήφου στο ΚΚΕ!

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ακαδημαϊκού Έτους 2023 – 2024

Επόμενο Άρθρο

Δημιουργία τμημάτων ΚΕΚ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) στον Δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...