Εθελοντική δράση καθαρισμού στην Πρέβεζα: Ο σύλλογος Πετάνκ «ΑΜΠΑΛΙ» καλεί τους πολίτες να ενώσουν δυνάμεις για το παραλιακό μέτωπο

Ημερομηνία:

spot_img

Μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της πόλης αναλαμβάνει ο Σύλλογος Πετάνκ Πρέβεζας «ΑΜΠΑΛΙ», καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη εθελοντική δράση καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 15:00, με σημείο συνάντησης το Λούνα Παρκ, και θα επικεντρωθεί στον καθαρισμό της παράκτιας ζώνης που εκτείνεται από τον Προμαχώνα, το Αλιευτικό Καταφύγιο, έως και το παραλιακό μέτωπο της Πρέβεζας. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους χώρους περιπάτου και αναψυχής για κατοίκους και επισκέπτες.

Ο Σύλλογος Πετάνκ «ΑΜΠΑΛΙ», που τα τελευταία χρόνια έχει έντονη παρουσία στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της Πρέβεζας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ευθύνης και ενεργής συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από αυτή τη δράση, στόχος είναι όχι μόνο ο καθαρισμός της περιοχής, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της διατήρησης των δημόσιων χώρων καθαρών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο σύλλογος θα παρέχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό, όπως γάντια και σακούλες, ώστε όσοι συμμετάσχουν να μπορέσουν να συμβάλουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, με τους διοργανωτές να καλούν οικογένειες, νέους, συλλόγους και ενεργούς πολίτες να δώσουν το «παρών» και να γίνουν μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας που έχει ως στόχο μια πιο καθαρή και όμορφη Πρέβεζα.

Παράλληλα, τέτοιου είδους δράσεις αποδεικνύουν ότι όταν η τοπική κοινωνία συνεργάζεται, μπορεί να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και την αίσθηση κοινότητας. Η προστασία της θάλασσας, των ακτών και των δημόσιων χώρων αποτελεί ευθύνη όλων και πρωτοβουλίες όπως αυτή δείχνουν τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Το μήνυμα της δράσης είναι ξεκάθαρο: η πόλη είναι το σπίτι μας και το σπίτι μας οφείλουμε να το φροντίζουμε. Με απλές πράξεις, όπως η συμμετοχή σε έναν εθελοντικό καθαρισμό, οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της ομορφιάς της Πρέβεζας και στην προστασία του φυσικού της πλούτου.

Το ραντεβού δίνεται το Σάββατο το απόγευμα στο Λούνα Παρκ, με την ελπίδα ότι η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι μεγάλη και ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει παράδειγμα για ανάλογες δράσεις στο μέλλον.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Τα φώτα της πόλης» του Τσάρλι Τσάπλιν στο Σινέ ΚΟΚΚΙΝΙΑ – Μια διαχρονική κινηματογραφική εμπειρία

Μια από τις σημαντικότερες και πιο αγαπημένες ταινίες στην...

Αλλαγή προεδρίας στο Παράρτημα Πρέβεζας της Ε.Α.Α.Σ. – Παρουσιάζεται το νέο Τοπικό Συμβούλιο

Εκδήλωση γνωριμίας και θεσμικής επικοινωνίας την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου...

Νυχτερινός έλεγχος κατέληξε σε σύλληψη ανηλίκου στην Πρέβεζα – Είχε στην κατοχή του σιδερογροθιά

Συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου...

Συναγερμός στον Λούρο: 10 νεκρά αιγοπρόβατα εντοπίστηκαν στο ποτάμι – Σοβαρά ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν εκεί

Καταγγελία του Άρη Νικολόπουλου – Τα κουφάρια εντοπίστηκαν στο...