Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 5:24

Εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα

Το Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης καταστροφών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων, ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην τοποθέτησή του, η Περιφέρεια έχει παρέμβει σε κάθε ποταμό, παραπόταμο και τάφρο, «δημιουργώντας όλες εκείνες τις συνθήκες για να μην έχουμε πλημμύρες. Ενδεικτικά ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δρομολογούνται στις Περιφερειακές Ενότητες, ήτοι:
  • Στη δημοπράτηση μελέτης 2. 7 εκ. ευρώ για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων
  • Στην αποκατάσταση των ρεμάτων της Π.Ε. Πρέβεζας ( Τούση και Καρυδά) τα οποία παίρνουν το δρόμο υλοποίησης, μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».
  • Για την Ηγουμενίτσα πρόκειται να υλοποιηθεί έργο αξίας περίπου 4,3 εκ. ευρώ, το οποίο εντάχθηκε με μελέτη του Δήμου στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».
  • Στην Άρτα καθαρίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια το ρέμα Μπούση και πλέον είναι δυνατή η εκπόνηση μελετών για οριστικές λύσεις.
Επίσης ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι χάρη στις έγκαιρες παρεμβάσεις της Περιφέρειας αποφεύχθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Πηγή: epirusnow.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τα πρώτα εμβόλια

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 28 Δεκεμβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...