Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 9:09

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2021 και το ολοκληρωμένο πλαίσιο Δράσης του Δήμου Πρέβεζας

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2021 και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του Δήμου Πρέβεζας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, μέσω τηλεδιάσκεψης και μεταδόθηκε απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας. Η κατάθεση του προϋπολογισμού αποτέλεσε αφορμή για εκτενή συζήτηση μεταξύ των Επικεφαλής των Παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων που κατέθεσαν τις απόψεις τους, τις ενστάσεις τους και τις παρατηρήσεις τους.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Δαρδαμάνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρωτόγνωρες στιγμές που βιώνουμε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όπως τα καταφέραμε μέχρι σήμερα έτσι θα συνεχίσουμε και το νέο έτος για γίνει ο Δήμος Πρέβεζας, ένας δήμος πρότυπο για πολίτες και επισκέπτες που είναι και η στόχευση της Δημοτικής αρχής. “Οι προκλήσεις είναι πρωτόγνωρες” είπε ο κ. Δαρδαμάνης και η δημοτική αρχή παρακολουθεί, ανταποκρίνεται και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών. “Σταθήκαμε αρωγοί των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία με μειώσεις μισθωμάτων αλλά και ανταποδοτικών τελών” πρόσθεσε ο κ. Δαρδαμάνης, ενώ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό πραγματικό με μετρήσιμα στοιχεία, με μετρήσιμα αποτελέσματα αλλά και με σαφή και συγκεκριμένη πολιτική στόχευση και αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έγιναν το 2020.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του ψηφιακού οργανογράμματος του δήμου που έχει σαν στόχο την καλύτερη δυνατή στελέχωση και οργάνωση για να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες στο νέο περιβάλλον της διοίκησης. Ισοσκελισμένο και αναπτυξιακό χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος τον προϋπολογισμό σημειώνοντας ότι αυτό θα φανεί την επόμενη χρονιά, ενώ προανήγγειλε μειώσεις των δημοτικών τελών το β’ εξάμηνο του 2021 αν το επιτρέψουν τα έσοδα από τα αδήλωτα τετραγωνικά. “Στον προϋπολογισμό δεν μπορούν να αποτυπωθούν έργα που τώρα σχεδιάζονται ή που είναι προς ένταξη σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα” είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας ο οποίος στην έναρξη της τακτικής συνεδρίασης αναφέρθηκε αναλυτικά στις διεκδικήσεις του Δήμου Πρέβεζας σε κάθε πιθανή χρηματοδότηση με υποβολή προτάσεων και διεκδίκηση χρημάτων για στήριξη δομών και δράσεων.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Δωρεάν rapid test για covid 19 στη Δ.Ε Λούρου

Επόμενο Άρθρο

“Πράσινο” φως από το προεδρείο της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕ Πρέβεζας στην συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος στο πρόγραμμα ERASMUS

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...