Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 7:38

Δώρισαν το όργανα 62χρονου – Επιχείρηση από Έλληνες και Ιταλούς γιατρούς

 Μεγαλείο ψυχής για οικογένεια 62χρονου που πήρε την απόφαση να δωρίσει τα όργανα. Τα ξημερώματα ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των νεφρών και του ήπατος από δύο ομάδες χειρουργών, από την Θεσσαλονίκη και τα Γιάννινα.

Στο χειρουργείο θα συμμετείχαν και γιατροί από την Ιταλία αλλά λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, δεν κατάφερε το αεροσκάφος να προσγειωθεί και κατευθύνθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι Έλληνες γιατροί ολοκλήρωσαν την λήψη των οργάνων και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το ήπαρ μεταφέρθηκε άμεσα στο Άκτιο όπου το αεροπλάνο με τους Ιταλούς γιατρούς παρέλαβε το μόσχευμα για το κέντρο μεταμοσχεύσεων της Ιταλία.

Οι δύο νεφροί θα παραμείνουν στην Ελλάδα και της επόμενες ώρες οι γιατροί θα προχωρήσουν στην μεταμόσχευση σε ανθρώπους που για χρόνια περίμεναν στη αναμονή για την εύρεση συμβατού μοσχεύματος να χαμογελάσουν ξανά.

Ο 62χρονος είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι μετά από πτώση από δέντρο και παρά της προσπάθειες των ιατρών στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Άρτας δυστυχώς δεν εμφάνισε βελτίωση η πορεία της υγείας. Η οικογένεια ενημερώθηκε πως ο άνθρωπος τους είναι κλινικά νεκρός και μέσα στον πόνο πήραν την απόφαση να χαρίσουν την ζωή σε άλλους συνανθρώπους που μόνο η μεταμόσχευση θα μπορούσε να τους κρατήσει στην ζωή.

Πηγή: ert.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σε ζωντανή σύνδεση στην ΕΤ3 το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας-Απόψε η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού (video)

Επόμενο Άρθρο

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο ΔΑΚ Πρέβεζας (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...