Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 7:37

Δωρεάν έλεγχοι COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω

Η πανδημία του κορονοϊού μας έφερε αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε λίγους μήνες πριν.

Η αντιμετώπισή του επιβάλλει ομοψυχία και την τήρηση από όλους μας των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί.

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει συμβάλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια, εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας στο σχολικό περιβάλλον με υποδειγματικό τρόπο.

Με την επαναλειτουργία σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την 1η Φεβρουαρίου, καλούμε τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους μαθητές άνω των 16 ετών να συμβάλουν σε μια ακόμα πτυχή της κοινής προσπάθειας, η οποία αφορά την παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας» στο σχολικό περιβάλλον.

Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορονοϊού που πραγματοποιούνται καθημερινά στη χώρα. Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος μας είναι αυτός ο αριθμός να αυξηθεί σημαντικά και στην εθνική στρατηγική να συμπεριληφθεί η παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών, μεταξύ των οποίων και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σημειώνεται ότι η επιλογή εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και μαθητών άνω των 16 ετών θα γίνεται με βάση σειρά προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ.

Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα ειδικότερα, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς. Μπορεί να βοηθήσει και στη δική σας προστασία με έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την προστασία ευάλωτων ατόμων του στενού σας περιβάλλοντος, σε περίπτωση που είστε ασυμπτωματικός φορέας.

Για όσους αιτηθούν να κάνουν έλεγχο για COVID-19 θα τηρηθεί αυστηρά χρονική προτεραιότητα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη. Για εσάς, για τους δικούς σας ανθρώπους, για όλη τη σχολική κοινότητα, για όλους μας.

ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΦΟΡΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΥ  COVID-19

https://edu.testing.gov.gr/#/

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Τρεις σεισμικές δονήσεις κοντά στην Πάργα – Καμία ανησυχία για τους κατοίκους

Επόμενο Άρθρο

Ο Θανασάκης ο Γλυκούλης του Αρκά στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...