Δράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (12-18/05/2025)

Ημερομηνία:

Ενημέρωση και στοχευμένοι έλεγχοι οι βασικοί άξονες των δράσεων

Η εβδομάδα που μας πέρασε (12-18 Μαΐου 2025) ήταν η 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, ένας θεσμός που στόχο έχει την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με ζητήματα οδικής ασφάλειας σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου πραγματοποιήθηκαν κατά της διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας δράσεις, με βασικούς άξονες την ενημέρωση και τους αυξημένους τροχονομικούς ελέγχους.

Ειδικότερα, από τις υπηρεσίες που ασκούν αρμοδιότητες τροχαίας αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις πολιτών σε διάφορα σημεία με διανομή φυλλαδίων και κυρίως σε μαθητές σχολείων, ενώ διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, από τους 4.000 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.266 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων:

-300- για υπερβολική ταχύτητα,

-202- για μη χρήση ζώνης/κράνους,

-48- για χρήση κινητού κατά την οδήγηση και

-12- για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σημειώνεται ότι η οδική ασφάλεια και η αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημέρωνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (3 Μαϊου – 9 Μαϊου 2026)

ΓΕΡΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΛΥΤΕΣ ΨΥΧΕΣ του π. Δημητρίου Μπόκου Ένας άνθρωπος...

ΛΙΜΑΝΑΚΙ – Το στολίδι του Ιονίου, ο απόλυτος προορισμός από το πρωί μέχρι το βράδυ

Στην παραλία του Καναλίου Πρέβεζας, εκεί όπου το απέραντο...

Εκλογές για το Συμβούλιο Νέων στον Δήμο Πρέβεζας – Στις 17 Μαΐου η ψηφοφορία με φυσική και ψηφιακή κάλπη

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν τα μέλη του Συμβουλίου...