Δράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (12-18/05/2025)

Ημερομηνία:

spot_img

Ενημέρωση και στοχευμένοι έλεγχοι οι βασικοί άξονες των δράσεων

Η εβδομάδα που μας πέρασε (12-18 Μαΐου 2025) ήταν η 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, ένας θεσμός που στόχο έχει την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με ζητήματα οδικής ασφάλειας σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου πραγματοποιήθηκαν κατά της διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας δράσεις, με βασικούς άξονες την ενημέρωση και τους αυξημένους τροχονομικούς ελέγχους.

Ειδικότερα, από τις υπηρεσίες που ασκούν αρμοδιότητες τροχαίας αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις πολιτών σε διάφορα σημεία με διανομή φυλλαδίων και κυρίως σε μαθητές σχολείων, ενώ διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, από τους 4.000 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.266 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων:

-300- για υπερβολική ταχύτητα,

-202- για μη χρήση ζώνης/κράνους,

-48- για χρήση κινητού κατά την οδήγηση και

-12- για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σημειώνεται ότι η οδική ασφάλεια και η αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Πρέβεζα μας, η πόλη μας..γράφει ο Νίκος Πατακιάρας

Η Πρέβεζα μας, η πόλη μας, διαθέτει όλα τα...

ΣΑΕΚ Πρέβεζας – Εγγραφές (Β΄ φάσης) στη ΣΑΕΚ Πρέβεζας 2026-2027

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 16-9-2026 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30-9-2026...

Από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» στη Διεθνή Λυρική Σκηνή

Η μουσική εκπαίδευση είναι ένα ταξίδι που ξεκινά τις...

Ένας αιώνας αθλητισμού στην Πρέβεζα ζωντανεύει μέσα από ένα βιβλίο και ένα ντοκιμαντέρ του Γιάννη Νικολαϊδη

Μια ξεχωριστή καταγραφή της αθλητικής διαδρομής της Πρέβεζας παρουσιάζεται...