Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 3:09

Δράσεις με αφορμή τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη και την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Με αφορμή τον εμβολιασμό που γίνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, αλλά και την Παγκόσμια ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη  έγιναν  ενημερωτικές  δράσεις μέσα στο Νοέμβριο από την 1ηΤΟΜΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ στους ηλικιωμένους της δομής Κ.Η.Φ.Η. στο Δήμο Πρέβεζας.

Το επιστημονικό  προσωπικό της 1ης ΤΟΜΥ ενημέρωσε τους ηλικιωμένους για τον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης, τονίζοντας  ότι είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο διαθέσιμο μέσο πρόληψης, γιατί ο ιός μπορεί να υποστεί μεταλλάξεις. Ο εμβολιασμός είναι αναγκαίο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με έμφαση σε συγκεκριμένες ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης οι ηλικιωμένοι της δομής Κ.Η.Φ.Η. στο Δήμο Πρέβεζας  ενημερώθηκαν για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και για τους κινδύνους στην υγεία τους που προκαλεί αυτή η ασθένεια ,αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης της. Στο τέλος μοιράστηκε στους ωφελούμενους έντυπο  ενημερωτικό υλικό.

Η Δομή «Κ.Η.Φ.Η. στο Δήμο Πρέβεζας»  έχει ενταχθεί  στο Ε.Π. « Ήπειρος 2014-2020»  στον άξονα προτεραιότητας  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείo.

Προηγούμενο Άρθρο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων από Διακλάδωση Μηλιάς μέχρι Μαλακάσι

Επόμενο Άρθρο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά του φορολογικού νομοσχεδίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...