Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:19

Διοργάνωση εκδήλωσης από το Επιμελητήριο και το Δ.Ι.Ε.Κ. για την προώθηση της Ελαιογνωσίας στην κατάρτιση

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας, ως Επικεφαλής Εταίρος του διασυνοριακού Έργου: “AUTHENTIC-OLIVE-NET – ”Certification of Authenticity and Development of a Promotion Network olive products in the across border GREECE – ITALY area”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V/A Greece-Italy 2014-20» συνδιοργανώνει, μαζί με το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Πρέβεζας (Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ), εκδήλωση με τίτλο: “Κατάρτιση και Ελαιόλαδο”, και με κύριο σκοπό την προώθηση και προβολή των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων που παράγονται από τοπικές ποικιλίες της περιοχής στους σπουδαστές και αποφοίτους του Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/12/2021 και ώρα 15:00 – 17:00, στις Εγκαταστάσεις του Δ.Ι.Ε.Κ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με μορφή Θεματικού Εργαστηρίου,  με την παρουσία σχετικών με το αντικείμενο προσκεκλημένων ομιλητών, και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις σχετικών με την διατροφική αξία των τοπικών ελαιολάδων και την ανάδειξη της έννοιας της “αυθεντικότητας”, την χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνικών καλλιέργειας της ελιάς και παραγωγής ελαιολάδου, καινοτόμες μεθοδολογίες πιστοποίησης της αυθεντικότητας του ελαιολάδου που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET, και στο τέλος εκδήλωση ελαιογνωσίας.

Κύριος σκοπός του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET  είναι η ανάπτυξη και προσφορά στους παραγωγούς/τυποποιητές/διακινητές ελαιολάδου της κοινής διασυνοριακής περιοχής ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ καινοτόμων και ολοκληρωμένων μεθόδων, εργαλείων, και υπηρεσιών πιστοποίησης και ανάδειξης  της αυθεντικότητας του ελαιολάδου.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας πιστεύει ότι η ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ των τοπικών παραγωγικών φορέων και των ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης της περιοχής όπως το Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ είναι απαραίτητη για την αναβάθμιση των σχετικών ικανοτήτων του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στην ελαιοκαλλιέργεια και ελαιοπαραγωγή στην προσπάθεια παραγωγής και προώθησης υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένων τοπικών ελαιολάδων.

Για αυτό τον λόγο το Επιμελητήριο Πρέβεζας ευχαριστεί το Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ για την πολύτιμη συνεργασία του στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Προηγούμενο Άρθρο

Εξόρμηση σε Άνω Σκαφιδωτή – Βαλανιδοδάσος Βοκάμπου – Άνω Δεσποτικό

Επόμενο Άρθρο

Επιμελητήριο – εκδήλωση: Ελαιοτουρισμός μια υποσχόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...