Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 9:47

“Δικαίωμα στην Ευτυχία” στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία “Δικαίωμα στην Ευτυχία” (2021) σε σκηνοθεσία Κλαούντιο Ρόσι Μάσιμι, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «cinema.it Ο Ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Ελλάδα »αυτή την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για την ταινία “Δικαίωμα στην Ευτυχία” (Il diritto alla felicita)

Ο Λίμπερο είναι πωλητής μεταχειρισμένων βιβλίων. Ο Εσιέν είναι ένας πιτσιρίκος μετανάστης, που ζει στην Ιταλία εδώ και κάποια χρόνια. Η φιλία τους βασίζεται στα βιβλία που δανείζεται ο Εσιέν από τον Λίμπερο και το δέσιμό τους εντείνεται παράλληλα με τις ιστορίες των βιβλίων. Ο Εσιέν γνωρίζει το δυτικό τρόπο ζωής μέσα από τα μυθιστορήματα και ο Λίμπερο προσπαθεί να του δείξει ένα δρόμο προς την προσωπική ελευθερία.

Πρωταγωνιστούν: Ρέμο Τζιρόνε, Ντιντιέ Λορένζ Τσούμπου.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα socialmedia καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook :  @kileprevezas
Blogspot : kileprevezas.blogspot.com
Email : kileprevezas@gmail.com

Προηγούμενο Άρθρο

Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα, που αναζητούνταν για υποθέσεις κλοπών

Επόμενο Άρθρο

Ανακοινώθηκε το Χειμερινό Ωράριο Καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...