Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 5:09

Διδακτική επίσκεψη εκπαιδευτικών ομίλων του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Πρέβεζας

Την Παρασκευή, 26-01-24 το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Άρτα. Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν οι μαθητές των ομίλων  “ΕφαρμογώνΠληροφορικής” και “Καινοτόμων τεχνικών μάθησης”.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το εργαστήριο ρομποτικής του STEMEducation, όπου οι μαθητές ασχολήθηκαν μέσα από κατασκευέςκαι προγραμματισμό με την εκπαιδευτική ρομποτική. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον ιερό ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, ένα βυζαντινό μνημείο μοναδικής αρχιτεκτονικής, θρησκευτικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας αλλά και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, τοπόσημο της περιοχής.

Ακολούθησε επίσκεψη στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τους μαθητές μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του τμήματος κ. Ευριπίδης Γλαβάς και η ομάδα του. Αφού ενημερώθηκαν για τους στόχους και τις γνωστικές κατευθύνσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του, αμφιθέατρα και ερευνητικά εργαστήρια. Συνομίλησαν με διδακτορικούς ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές,  ενημερώθηκαν για την κυβερνοασφάλεια, τη λειτουργία, τον προγραμματισμό και την κατασκευή drone με 3D εκτυπωτή. Πληροφορήθηκαν από τον υπεύθυνο του Κέντρου λειτουργίας και διαχείρισης δικτύου για την λειτουργία και την ασφάλεια του δικτύου της Πανεπιστημιούπολης.

Τελευταίος σταθμός και κορυφαία στιγμή της επίσκεψής μας στους χώρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος ήταν το πρωτοποριακό εργαστήριο Εμβυθιστικής Τεχνολογίας EpirusXRCenter. Η επίσκεψη στο Κέντρο Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Ηπείρου (ΚΕΕΠΗ) αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εξοικειωθούν με πρωτοποριακές τεχνολογίες και εφαρμογές που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συναρπαστική παρουσίαση του ΚΕΕΠΗ στον χώρο του CAVE (Κελί Εικονικής Πραγματικότητας), όπου εξερεύνησαν τον κόσμο της Μικτής Πραγματικότητας. Από τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR) μέχρι τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και τις εμπειρίες μεικτής πραγματικότητας (MR), οι μαθητές ζήσανε μια μοναδική εμπειρία που επεκτείνει τα όρια της φαντασίας τους.

Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν απτική ανάδραση και να αλληλεπιδράσουν με έναν ρομποτικό βραχίονα, ενώ παράλληλα εξερεύνησαν τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της τεχνολογίας στον τομέα της ρομποτικής.

Το αποτύπωμα της διδακτικής επίσκεψης στους μαθητές ήταν πρωτόγνωρα συναισθήματα και εμπειρίες, που σίγουρα θα αποτελέσουν έναυσμα για την μετέπειτα προσωπική τους εξέλιξη. Ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε στο χώρο του ΚΕΕΠΗ σύντομα.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Ευριπίδη Γλαβά και την ομάδα των συνεργατών του για την εξαιρετική φιλοξενία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Πρέβεζας.

Υπεύθυνη Ομίλου Εφαρμογών Πληροφορικής: Ζωίτσα Βλάχου (ΠΕ86 Πληροφορικής)

Υπεύθυνη Ομίλου Καινοτόμων τεχνικών μάθησης: Χρυσάνθη Μπάρκα (ΠΕ01 Θεολόγος)

Συνοδός: Βαγιούλα Τζίμα (ΠΕ02, Φιλόλογος)

Προηγούμενο Άρθρο

Ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επόμενο Άρθρο

Νίκη και πρόκριση στον τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ για τις νεάνιδες της Νικόπολης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...